Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Κινητικότητα στο Κυπριακό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητικότητα στο Κυπριακό

Η προχθεσινή κατάθεση από τον ΔΗ.ΣΥ., με τη σύμφωνη γνώμη του ΑΚΕΛ στο όνομα της συγκυρίας, πρότασης που περνά στο υπουργείο Παιδείας την εξουσία να καθορίζει με εγκυκλίους τους εορτασμούς στα σχολεία, διαβάστηκε στα κατεχόμενα ως πρώτο βήμα για την επανέναρξη των συνομιλιών αφού προσπερνά την απόφαση της Βουλής που είχε ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε επαρκή την έγκριση της πρότασης του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αναμένεται συγγνώμη με το ζόρι από την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως ζητούσε ο Μουσταφά Ακιντζί. Και η αρθρογραφία του τουρκοκυπριακού Τύπου αποπνέει ανάλογο πνεύμα. Όχι πως δεν υπάρχουν αντίθετες φωνές: Ο Ερσίν Τατάρ κατηγόρησε ΔΗ.ΣΥ., ΑΚΕΛ αλλά και τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα συνδέοντας μάλιστα την πρόθεση για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ με τη χρησιμοποίηση της Ε.Ε. και του ΟΗΕ από την ελληνοκυπριακή πλευρά για να "θέσει την Κύπρο υπό ελληνική ηγεμονία"...

Σε αυτό το πλαίσιο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Μ. Ακιντζί ενημέρωσε τον κ. Άιντα ότι είναι έτοιμος να παραστεί σε κοινωνική συνάντηση με το Ν. Αναστασιάδη στο τέλος Μαρτίου -να θυμίσουμε πως προηγήθηκε συνάντηση του Ακιντζί με τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ... Στο κάδρο ας βάλουμε τη "δημιουργική συνάντηση" Αναστασιάδη - Γκουτιέρες, τις επαφές του Κύπριου Προέδρου με την ExxonMobil αλλά και τις επαφές που θα έχει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης με στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ, από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρινς Πρίμπους έως αξιωματούχους του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ. Στις δε 25 Μαρτίου θα παραστεί στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο.

Κινητικότητα εν αναμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL