Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C27.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.8°C28.3°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
26 °C
24.9°C29.3°C
1 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C22.5°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.3°C26.9°C
3 BF 41%
"Ο Τσίπρας μάχεται με τους δανειστές"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ο Τσίπρας μάχεται με τους δανειστές"

"Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε όφελος, ο Τσίπρας μάχεται με τους δανειστές". Η διαπίστωση αυτή δεν έρχεται από την πλευρά ενός αριστερού αλλά από ένα παραδοσιακό πολιτικό του αστικού κόσμου. Το είπε ο Βύρων Πολύδωρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη (στο Kontra) επισημαίνοντας ότι "μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, βλέπουμε επιτέλους ένα κράτημα, μια αντίσταση. Υπάρχει ακόμη μια διάθεση εξυγίανσης, έστω με βραδείς ρυθμούς. Για παράδειγμα τα εξοπλιστικά βγήκαν τώρα. Έχουμε κάτι επιτέλους στον τομέα της κάθαρσης. Μου κάνει εντύπωση επίσης ότι μόλις εξοικονομήθησαν 670 εκατ. τα έδωσε στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, μέτρο που δεν το ψήφισε η Ν.Δ.".

Η εκτίμηση του Β. Πολύδωρα για τη διαπραγμάτευση είναι ότι "πάει καλά. Δεν είναι τυχαία χρονικά. Ο Τσίπρας το είχε δει από καιρό. Γιατί δεν έχει μόνο σπουδή των οικονομικών και λογιστικών μεγεθών. Έχει και εκμετάλλευση της πολιτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Ευρώπη. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα φαινόμενα, όπως οι εκλογές στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία".

Ποιο είναι το πρόβλημα; Μα φυσικά εσωτερικό. "Η πολιτική σπέκουλα και η κομματική κερδοσκοπία που συμβαίνει από όλους. Αυτή αδυνατίζει, υπονομεύει, φαλκιδεύει το πνεύμα της αντίστασης. Και έτσι παρουσιάζεται μια εικόνα, να έχεις οκτώ κόμματα, εκ των οποίων τα έξι να είναι κόμματα υποτεταγμένα, συστημικά και υπέρ των δανειστών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL