Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
«Ο μπαγλαμάς του λοχαγού Κορέλι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ο μπαγλαμάς του λοχαγού Κορέλι»

Η κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλλονιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτεί κανείς στον υπουργικό θίασο που περιοδεύει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο νησί του Ιονίου.

Σε υπουργική παράσταση με τίτλο «Ο μπαγλαμάς του λοχαγού Κορέλι» έχει εξελιχθεί η υπόθεση της Κεφαλλονιάς, που προβάλλεται κάθε βράδυ στις οκτώ, με κομπάρσους τους πληγέντες από τον σεισμό κατοίκους. Με ατάκες επιπέδου «το νησί άντεξε», «είναι πολύ ωραία η Κεφαλλονιά», «όλοι το καλοκαίρι για διακοπές εδώ, παιδιά» επιχειρούν να μπαλώσουν το επικοινωνιακό ρήγμα που έχει ανοίξει ανάμεσα στις πραγματικές ανάγκες των πληγέντων και στις αοριστολογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού.

Αφού χρειάστηκαν δέκα ολόκληρες ημέρες για να κηρυχθεί η Κεφαλλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χωρίς η υπόλοιπη χώρα να έχει ουσιαστικά ενημερωθεί για το μέγεθος των προβλημάτων των κατοίκων, ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει και κατεβάζει το «έργο» σε Αργοστόλι και Ληξούρι για τις ανάγκες των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.

Ένα ολόκληρο χωριό έξω από το Ληξούρι έχει πάθει τεράστιες καταστροφές, οι ηλικιωμένοι κοιμούνται σε αυτοκίνητα στο κοντινό γήπεδο και ο γνωστός τηλε-υπουργός περνάει την ώρα του στο αγαπημένο του twitter με σχόλια που θυμίζουν μαθητή τρίτης λυκείου κατά τη διάρκεια πενθήμερης εκδρομής.

Ο υπουργός του Νόμου και της Τάξης προκαλεί το λαϊκό αίσθημα με την πολυπληθή αστυνομική του συνοδεία και αποδοκιμάζεται από τους απελπισμένους Κεφαλλονίτες, αλλά η είδηση χάνεται κάτω από τα χαλάσματα της συστημικής ενημέρωσης.

Και όλα αυτά με εντολή Σαμαρά φυσικά, ως περιτύλιγμα για τα 586,94 ευρώ που θα δοθούν σαν επιδότηση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς! Και λέμε 586,94 και όχι 600 ευρώ γιατί οι κακές γλώσσες λένε πως από το βοήθημα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός ανά οικογένεια θα γίνει και η απαραίτητη αφαίρεση κάποιου φόρου ελέω Στουρνάρα.

Αφήστε που υπάρχει η ακόμα πιο βάσιμη υποψία πως κάποια στιγμή (μετά βεβαίως από τις εκλογές), σε πολλούς από τους σεισμοπαθείς και με διάφορες προφάσεις, θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν το ποσό (των 600 ευρώ ολόκληρο) με τις κατάλληλες βέβαια προσαυξήσεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL