Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
Απομονωμένη η Ν.Δ. στην ονομαστική ψηφοφορία που επέβαλε για σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ / "Αφού το φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να το ψηφίσετε ένας - ένας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απομονωμένη η Ν.Δ. στην ονομαστική ψηφοφορία που επέβαλε για σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ / "Αφού το φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να το ψηφίσετε ένας - ένας"

Τρέχοντας έφυγε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη μετά την κατάθεση της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη! Ο δε αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε άφαντος, καθώς δεν εμφανίστηκε καν στη Βουλή!

Υπογραμμίζεται ότι την ίδια ώρα ήταν στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση του ΠΣΑΤ! Αυτές είναι οι δύο εικόνες που απεικονίζουν την κατάσταση της κυβέρνησης και δευτερευόντως τη δυσμένεια που υπάρχει για τον Λ. Αυγενάκη στο Μαξίμου.

Δηκτικός Τσακαλώτος

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος αναζήτησε τον υφυπουργό Αθλητισμού.

«Πού είναι ο Λ. Αυγενάκης; Είναι σε κανένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι έβαλε δύο ανθρώπους του στην Επιτροπή; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι, αφού τους έβαλε, μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει η απόφαση της Επιτροπής;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «Τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουν οι πάντες. Έχετε μεγάλη ευθύνη για τον διχασμό. Θα μπορούσατε να εφαρμόζατε τον νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει άλλη Επιτροπή. Δεν σας αρέσει».

https://www.youtube.com/embed/TRI2mJNDl_0

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην ψήφιση της τροπολογίας, την οποία καταδίκασαν έντονα. Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλ. Τσακαλώτος είπε: «Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ. Προς το όχι ή το παρών κλίνει το ΜέΡΑ25. Αλλά θέλουμε να το ψηφίσετε. Ένας-ένας, μία-μία, σε ονομαστική. Θέλουμε αφού το φτιάξατε αυτό το μπάχαλο να το ψηφίσετε. Ένας-ένας. Μία-μία».

Η τροπολογία τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα, ενώ κανένα κόμμα δεν προτίθεται να την στηρίξει, εντείνοντας την απομόνωση και τα αδιέξοδα της Ν.Δ. Υπογραμμίζεται ότι σήμερα θα λείπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή καθώς βρίσκεται στο Παρίσι!

Τροπολογία για αφαίρεση 5-10 βαθμών...

Η τροπολογία Μενδώνη - Αυγενάκη ουσιαστικά στοχεύει να δώσει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, καθιστώντας τον το απόλυτο φαβορί, αλλά να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η τροπολογία αλλάξει τις ρυθμίσεις για την πολυιδιοκτησία και μετατρέπει την ποινή από υποβιβασμό σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

Τον... διχασμό επικαλέστηκε η Μενδώνη

Σε εμφανώς δυσχερή θέση, η Λ. Μενδώνη υποστήριξε ότι η τροπολογία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μην υπάρξει διχασμός της ελληνικής κοινωνίας λόγω ποδοσφαιρικών ζητημάτων, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα! «Στην ουσία, ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων σε περιπτώσεις παράβασης των διατάξεων περί πολυιδιοκτησίας. Η ρύθμιση σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των οργάνων που θα εφαρμόσουν τη ρύθμιση.

Αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός επιμέτρησης της ποινής», ανέφερε και συνέχισε: «Όταν απειλείται με διχασμό η κοινωνία, που είναι τραυματισμένη απο το πρόσφατο παρελθόν και προσπαθεί να ανακάμψει, η ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση είναι αναγκαία. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και να μην επιτρέψει τον διχασμό για ένα ποδοσφαιρικό θέμα. Αυτό είναι πρώτιστο μέλημά μας. Στην παρούσα φάση, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που δεν μας αφήνουν περιθώρια για νέο διχασμό μεταξύ των πολιτών».

Η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αναρωτήθηκε ποιος είναι ο εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων, ενώ κάλεσε την υπουργό να αναφερθεί στα δεδομένα που δείχνουν διχασμό της ελληνικής κοινωνίας.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Αδιέξοδο της κυβέρνησης

Έμφαση στα αδιέξοδα της κυβέρνησης έδωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου. «Κάθε διαγωνιστική διαδικασία, κάθε διοργάνωση και ιδίως τα πρωταθλήματα πρέπει να διέπονται από ξεκάθαρους κανόνες, γνωστούς κατά την έναρξη της διαδικασίας, προκειμένου να μην υπάρχει ίχνος υποψίας για τη διαστρέβλωσή τους. Εδώ έχουμε χείριστο χειρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης, μια παρέμβαση με λάθος τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει ένα λάθος, με ένα νέο λάθος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αδιέξοδος ο χειρισμός της κατάστασης. Η κυβέρνηση έχει όλη την ευθύνη και για τις αρχικές παρεμβάσεις και για την κατάληξη. Δεν φαίνεται λύση με την τροπολογία. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζονται αλλαγές, χρειάζονται βελτιώσεις στα πρωταθλήματα, αλλά αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνονται με αφορμή λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης. Εμείς δεν μετέχουμε στη διαδικασία που αφορά την τροπολογία. Είναι θέμα, για το οποίο εξ ολοκλήρου θα φέρει την ευθύνη η κυβέρνηση».

ΚΚΕ: Εμπαιγμός

«Πρόκειται για τροπολογία-εμπαιγμό. Κοροϊδία. Είναι απαράδεκτη τροπολογία και επιβεβαιώνει η εξέλιξη αυτό που τονίζει το ΚΚΕ, ότι το ποδόσφαιρο επιχειρηματιών παίζεται στο παρασκήνιο και στις αίθουσες διορισμένων επιτροπών και όχι στο γήπεδο. Ο φίλαθλος κόσμος δεν έχει σχέση με τους επιχειρηματίες», υπογράμμισε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης σημειώνοντας ότι οι ΠΑΕ πρέπει να υπαχθούν στο υπουργείο Εμπορίου.

Ελληνική Λύση κατά Αυγενάκη

«Πώς απειλείται η κοινωνία; Ποιος ευθύνεται για τον διχασμό αυτό; Οι πράξεις έχουν και συνέπειες. Κάποιος που έχει όνομα και επίθετο, που τον έχουμε ονοματίσει από το πρωί, αλλά ο πρωθυπουργός δεν τολμά να τον ακουμπήσει, έχει ευθύνες. Αν το είχε κάνει ο πρωθυπουργός δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Τώρα τι κάνετε; Ή μια ομάδα έχει παρανομήσει και έρχεστε εσείς και παρανομείτε, απαλλάσσοντάς την, ή δεν έχει παρανομήσει και εσείς έρχεστε και της αφαιρείτε βαθμούς, για να πάρει το πρωτάθλημα κάποιος άλλος. Δεν μετέχουμε σε αυτόν τον παραλογισμό», ανέφερε από την Ελληνική Λύση ο Κ. Χήτας στρεφόμενος εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού. «Υπάρχει αρμόδιος υφυπουργός, που μάλλον είναι άσχετος. Πώς ο υφυπουργός, ενώ επικαλείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και δεν παρεμβαίνει, σήμερα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο; Ή ξέρει κάτι ή δεν ξέρει και είναι άσχετος και επικίνδυνος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ρόλος του ελέγχεται», είπε και κατέληξε: «Είστε εμπρηστικοί. Βάζετε φωτιά σε μία χώρα από την ασχετοσύνη σας».

«Λίγο να παρακολουθήσει κανείς -και ας μην είναι στα ποδοσφαιρικά πράγματα, για το τι διακινείται στο Διαδίκτυο-, έχει τεκμηριωμένη άποψη για την αναστάτωση που έχει επέλθει λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος στην κοινωνία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να σταματήσει να υφίσταται η αναστάτωση της κοινωνίας», απάντησε η Λ. Μενδώνη και αμέσως έφυγε από την αίθουσα της Ολομέλειας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL