Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιθεσμική συμπεριφορά η εκλογή του ΠτΔ με 151 ψήφους που δρομολογεί η Ν.Δ. (Video)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε επέκταση της λειτουργίας της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για δύο μήνες αντί για έναν που είναι η πρόταση της κυβέρνησης εξαιτίας της επεξεργασίας που θα χρειαστεί για τις υπό αναθεώρηση διατάξεις. ενώ χαρακτήρισε "καίρια αντιθεσμική συμπεριφορά η εκλογή του ΠτΔ με 151 ψήφους"

«Στην προτείνουσα Βουλή η τότε αρχική πρόταση ήταν να λειτουργήσει η Επιτροπή Αναθεώρησης για ένα μήνα» υπενθύμισε στην Βουλή ο Δημ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: Στην συνέχεια θέλησαν όλα τα κόμματα να είμαστε πιο γενναιοδώροι και τελικά δόθηκαν δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή είναι μεν λιγότερες οι διατάξεις αλλά επειδή πλέον η διατύπωση των διατάξεων θα δεσμεύει τους πάντες και όχι μόνο η κατεύθυνση, η νομοτεχνική δουλειά που πρέπει να γίνει στην επιτροπή θα πρέπει να υπάρξει επέκταση του χρόνου λειτουργίας της Επιτροπής στους δύο μήνες.

Δεν ξέρω αν σχετίζονται όλα αυτά με τακτικισμούς σε σχέση με την Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς δεν αλλάζει την άποψη της για εκλογή Προέδρου μόλις με 151 ψήφους και χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές κατήγγειλε ο Δ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «καίρια αντιθεσμική πολιτική συμπεριφορά που οδηγεί και σε μια κατάσταση νομική στο εσωτερικό του Συντάγματος που προκαλεί εύλογες ανησυχίες».

«Βραχύς ο ένας μήνας» για την λειτουργία της Επιτροπής υποστήριξε και το ΚΙΝΑΛ δια του κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου Αν. Λοβέρδου που ζήτησε μεγαλύτερη διάρκεια.

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει, σε πρώτη συνεδρίαση, η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο της. Η προθεσμία που θα έχει για να ολοκληρώσει το έργο της θα είναι ένας μήνας, δηλαδή από τις 20 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2019, διάστημα στο οποίο πρέπει να υποβάλει τη σχετική έκθεση ώστε να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες αναθεώρησης στην Ολομέλεια.

Το προεδρείο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος θα είναι διακομματικό, πρακτική που έχει τηρηθεί σε όλες τις αναθεωρήσεις του Συντάγματος. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος θα προέρχεται από το κόμμα της πλειοψηφίας, ο αντιπρόεδρος από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο γραμματέας της Επιτροπής από το Κίνημα Αλλαγής.

Η απόφαση για προθεσμία ενός μήνα ελήφθη νωρίτερα σήμερα κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, αλλά -όπως προϊδέασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας- ενδεχομένως, στην πορεία, να δοθεί ένα περιθώριο, με νεότερη απόφαση, στην περίπτωση που η Επιτροπή δεν περατώσει το έργο της μέσα σε συτό το χρονικό διάστημα.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο