Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Κρύβουν το νέο σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρύβουν το νέο σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός

Επανέρχεται με επερώτηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος μετά την καθυστέρηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να ενημερώσει το ελληνικό Κοινοβούλιο και να μην απαντήσει σε σχετικό αίτημα κατάθεσης του νέου επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός που υποβλήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 8 Ιανουαρίου. Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επερώτηση και ζητάει να απαντηθούν τα ερωτήματα που είχαν τεθεί, όπως και να κατατεθούν όλα τα αιτούμενα έγγραφα.

Στις 8 Ιανουαρίου, σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με την οποία ζητούσαν να κατατεθεί το νέο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ, το οποίο, σύμφωνα με αναρτηθέντα στη "Διαύγεια" έγγραφα (22.11.2019) και σχετικά δημοσιεύματα, περιλαμβάνει τροποποίηση του υφιστάμενου επενδυτικού σχεδίου για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε τον Ιανουάριο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαν ποια είναι η σκοπιμότητα της τροποποίησης του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός και με ποιο τρόπο εξυπηρετούνται μέσω αυτού τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Οι βουλευτές εξέφρασαν ακόμη τον έντονο προβληματισμό τους για το πώς θα διασφαλιστεί η τεκμηριωμένη αξιολόγηση του νέου επενδυτικού σχεδίου με δεδομένο ότι το τελικό παραδοτέο της αξιολόγησής του πρέπει να παραδοθεί από τον εξωτερικό συνεργάτη του ΥΠΕΝ μόλις μία μέρα μετά την απόφαση ανάθεσης της σύμβασης σε αυτόν. Επίσης ζήτησαν την κατάθεση όλων των σχετικών με τη διαδικασία αξιολόγησης του επενδυτικού σχεδίου εγγράφων, τα τελικά παραδοτέα της εταιρείας που το αξιολόγησε, τις επιμέρους εισηγήσεις και τα σχέδια εγγράφων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνεται, "ο κύριος Χατζηδάκης, μέχρι σήμερα, και παρά την παρέλευση σαράντα ημερών, τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν ανταποκρίνεται στον θεσμικό ρόλο του, ενώ έχουν εκπνεύσει οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό της Βουλής προθεσμίες για να απαντήσει γραπτώς. Η στάση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαδικασίες - εξπρές που ακολούθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάθεση σύμβασης αξιολόγησης του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής από την εταιρεία Grant Thorton".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL