Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Χ. Πετσιμέρη: Μηνύσεις εναντίον όλων όσων ενεπλάκησαν στο λιντσάρισμα του Ζακ (ηχητ.)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Πετσιμέρη: Μηνύσεις εναντίον όλων όσων ενεπλάκησαν στο λιντσάρισμα του Ζακ (ηχητ.)

Για παράδειγμα έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο θύμα και όχι στους κατηγορούμενους ανέφερε η κ. Πετσιμέρη προσθέοντας ότι "ακόμα και DNA πήραν από τον Ζακ Κωστόπουλο και όχι από τους κατηγορουμένους που τον κλώτσησαν, τον ποδοπάτησαν και τον λιντσάρισαν".

"Ο Ζακ Κωστοπουλος υπήρξε θύμα μιας θηριωδίας και ενός κοινωνικού φασισμού. Όλη η κρατική βία και καταστολή έπεσε πάνω του. Οι αστυνομικοί τον ποδοπάτησαν και χτίστηκε μια εικόνα ψευδής για αυτό το παιδί." "Ήταν ένας κοινωνικός κανιβαλισμός απέναντι σε έναν άνθρωπο που ήταν απλά ο εαυτός του"τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας.

"Ο Ζακ ξεψύχησε μόνος του δεμένος χειροπόδαρα"

Η κ. Πετσιμέρη περιέγραψε την αποτρόπαια συμπεριφορά των αστυνομικών και των ανδρών του ΕΚΑΒ οι οποίοι αντί να βοηθήσουν το θύμα τον κλώτσαγαν, έναν άνθρωπο ημιθανή.

"Κανένας δεν βοήθησε τον Ζακ ξεψύχησε μόνος του δεμένος χειροπόδαρα και με χειροπέδες που οι άντρες των ΕΚΑΒ ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούσαν να τις κόψουν σε έναν άνθρωπο, για να του κάνουν ανάταξη από τη στιγμή που υπεστεί ισχαιμικό επεισόδιο, που απ' ότι φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση είχε αρχίσει από την έξοδό του από το κατάστημα για αυτό και παράπαιε και έπιανε το λαιμό του γιατί έχουμε ευρήματα έντονης συμφόρησης των αγγείων του εγκεφάλου και αυτό ήταν αποτέλεσμα των χτυπημάτων καθώς δεν υπήρχε άλλη αιτία που να το αιτιολογεί -χρήση τοξικών ουσιών για παράδειγμα- εκτός από την τραυματική αιτιολογία που είναι συμβατή με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε στην κεφαλή".

"Η πολιτική αγωγή θα ασκήσει μηνύσεις εναντίον όλων εκείνων που ενεπλάκησαν στο λιντσάρισμα και στους αστυνομικούς και στους διασώστες που δεν του πρόσφεραν βοήθεια αλλά τον άφησαν ημιθανή και μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο. Μάλιστα ένας διασώστης τον κλωτσάει κάτι που είναι απαράδεκτο, από έναν άνθρωπο που υπηρετεί την υγεία" πρόσθεσε η κ. Πετσιμέρη.

Κατ. Μπρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL