Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ύβρεις και στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον Άδωνι Γεωργιάδη (Video)

Βαρύτατη προσβολή στο λειτούργημα της ενημέρωσης και τη δημοσιογραφία από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη που δείχνει πως αντιλαμβάνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ενημέρωση και πόσο σέβεται τη διαφορετική άποψη και τον πλουραλισμό.

Με αφορμή το εμπάργκο στην ΕΡΤ που ανακοίνωσε η Ν.Δ. επιτέθηκε κατά δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης αλλά και γενικότερα κατά όσων δημοσιογράφων δεν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την άποψή του αντιπρόεδρου της Ν.Δ. «Δημοσιογράφος που δεν ασκεί την παραμικρή κριτική στην κυβέρνηση δεν είναι δημοσιογράφος είναι λακές», «Αν λέτε ότι οι άνθρωποι που το μόνο που κάνουν είναι να υβρίζουν την αντιπολίτευση και να εξάρουν την κυβέρνηση είναι δημοσιογράφοι δίνεται κακή εικόνα για το τι είναι δημοσιογράφος».

Μίλησε για «κομματικούς ιστρούκτορες», «δεν είναι συνάδερφοί σας» στοχοποιώντας έτσι δημοσιογράφους για να καταλήξει σε άλλη μία ακρότητα ότι: «Δεν έχει νόημα να πληρώνουμε την ΕΡΤ, πληρώνουμε ένα κανάλι για να μας βρίζει». Καμία κριτική δεν ανέχεται ο κ. Γεωργιάδης...

Με λίγα λόγια όποιος δεν συντάσσεται με τη Ν.Δ. δεν είναι «δημοσιογράφος». Η ΕΣΗΕΑ σήμερα θα αισθανθεί την ανάγκη να προστατεύσει τους ανθρώπους της ενημέρωσης και το λειτούργημα της δημοσιογραφίας έναντι της λογοκρισίας, της στοχοποίησης και τις ύβρεις των μελών της;

Να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι στο πάνελ του ΣΚΑΙ αντέδρασαν έντονα στη "διακήρυξη" του Άδωνι κατά της ελευθερίας του τύπου, της ελεύθερης ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας και εν τέλει της δημοκρατίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος που ήταν στο πάνελ αντέδρασε έντονα στην ακρότητα της Ν.Δ. σε σχέση με την ΕΡΤ παρόλο που πρόκειται για "αστοχία" του δημοσιογράφου, ενώ επισήμανε ότι είναι απαραίτητος ο σεβασμός στην δεοντολογία.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια