Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Έρχεται νέος μίνι διαγωνισμός μόνιμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρχεται νέος μίνι διαγωνισμός μόνιμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Στην εξαγγελία ότι έρχεται νέος μίνι διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων προχώρησε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, κατά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ανταποκρίνεται στο αίτημα των δημάρχων. Την ίδια ώρα, αναγνωρίζοντας ότι οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται στη φάση επεξεργασίας υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών των ΟΤΑ θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Συγκεκριμένα, αναμένοντας από μέρα σε μέρα την έκδοση της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ του μεγάλου διαγωνισμού των 8.845 μόνιμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε και δεύτερο διαγωνισμό, ο οποίος θα αφορά 500 μόνιμες θέσεις. Η ανάγκη προέκυψε ύστερα από εκπρόθεσμη κατάθεση αιτημάτων από τους δήμους.

Το πνεύμα συνεργασίας του υπουργού αποτυπώθηκε και στη διαβεβαίωσή του πως θα προχωρήσουν μετά από συναινετικό διάλογο οι μεταρρυθμίσεις που δεν θα έχουν δημοσιονομική επιβάρυνση. Διευκρίνισε, πάντως, ότι μεταρρυθμίσεις με οικονομικό κόστος υπόκεινται σε δημοσιονομικούς περιορισμούς. Πάντως, για μέρος θεσμικών παρεμβάσεων που αφορούν στον σκληρό πυρήνα του κράτους, όπως στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ή για ζητήματα που αφορούν στη φορολογική αποκέντρωση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα εξεταστούν στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Υπογράμμισε, πάντως, ότι το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του “Καλλικράτη” θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εντός των επομένων μηνών.

Πάντως, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης ο υπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους για τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία των 500 εκατ. ευρώ μέσω της ΕΤΕΠ με εξόφληση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και των 240 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για έργα ύδρευσης - αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας, αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, προμήθεια μηχανημάτων έργου, ανέγερση δημοτικών κτηρίων και αναμόρφωση των παιδικών χαρών. Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε για τη χορήγηση 95 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή των δημοτικών παιδικών σταθμών και την εναρμόνισή τους με τον νέο πρότυπο κανονισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL