Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ελληνικά Χριστούγεννα στο Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια, χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εικαστικά έργα και ποικιλία από παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, συνόψαν μια εκδήλωση - διαφήμιση για τη χώρα μας, ταξιδεύοντάς όσους παρευρέθηκαν σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με άρωμα Ελλάδας, στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες με την υποστήριξη των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνας Κούνεβα και Στέλιου Κούλογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην γιορτή με έντονο… άρωμα Ελλάδας, που ήταν μια πρόταση του Στέλιου Κούλογλου, συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς από την Ελλάδα και Ελλήνων του Βελγίου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση έλαβαν μέρος με τραγούδια και χορούς το ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου, η ελληνική χορωδία Βρυξελλών, το ελληνικό παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα της Μαρίας Δούβαλη, που παρουσίασε χορούς της Ηπείρου, ο Σύλλογος Κρητών, το Λύκειο Ελληνίδων και μουσικά συγκροτήματα της Αστυπάλαιας και της Κρήτης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν ελληνικά εδέσματα, όπως παστέλια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ρακί, σούμα, και άλλα, που ήρθαν από την Ελλάδα ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι Ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης (Νέα Δημοκρατία), Νίκος Ανδρουλάκης (Ελιά), Γιώργος Γραμματικάκης (Ποτάμι), Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος), Τάκης Χατζηγεωργίου (Κύπρος, ΑΚΕΛ) και Χέλμουτ Σολτς (Γερμανία, Die Linke).

Παράλληλα εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής με θέμα την Ελλάδα από την ζωγράφο και λογοτέχνη Ταμάρ Λέβι.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θλιβερή ουρά της Ακροδεξιάς

Χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η χθεσινή του αναφορά στο σύνθημα “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις μαθητικές...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο