Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

UniCredit: Τουλάχιστον 10.000 απολύσεις στην Ιταλία

«Θα παίξουμε μπουνιές και εάν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε παραπέρα... Δεν θα ανεχθούμε δέκα χιλιάδες απολύσεις», απείλησε τη διοίκηση της δεύτερη μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας UniCredit o επικεφαλής του συνδικάτου του τραπεζικού τομέα FABI Λάντο Μαρία Σιλεόνι, αμέσως μετά τις «διαρροές» του Bloomberg ότι ο ιταλικός τραπεζικός κολοσσός σχεδιάζει τη μείωση του λειτουργικού κόστους του τουλάχιστον κατά 10% ή κατά τουλάχιστον 10.000 απολύσεις, από τους σχεδόν 90.000 υπαλλήλους της διεθνώς, παρ’ όλο που είχε κέρδη 3,85 δισ. το 2018. Το σύνολο των απολύσεων θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο. Με το προηγούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης η τράπεζα είχε απολύσει 4.700 υπαλλήλους.

Η UniCredit μετά από τέσσερις αιματηρές αυξήσεις κεφαλαίου, που έφτασαν τα 27,5 δισ., συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους κολοσσούς του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, αλλά με... πήλινα πόδια, με αιχμή την ιταλική «αριστερή» Monte dei Paschi di Siena, ενώ στη Γερμανία η Deutsche Bank προχωρά σε σφαγή 18.000 θέσεων εργασίας και στη Γαλλία η Societe Generale σε 1.600 απολύσεις.

Η UniCredit αρνήθηκε οποιαδήποτε σχόλιο, αλλά ο διευθύνων σύμβουλός της Ζαν Πιέρ Μουστιέρ είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι η χαμηλή ανάπτυξη στην Ευρώπη και τα αναμενόμενα αρνητικά επιτόκια τα επόμενα χρόνια δεν προμηνύουν την άνοδο των κερδών του τραπεζικού τομέα. Η UniCredit πέρασε μάλιστα και από ένα απότομο... αδυνάτισμα χάνοντας τον έλεγχο της Pioneer και της πολωνικής Bank Peako, που πωλήθηκαν συνολικά για 6,54 δισ., και της ιταλικής on line Bank Fineco.

Η UniCredit διατηρεί πάνω από 25 εκατομμύρια πελάτες σε 18 χώρες αποτελώντας τον 4ο μεγαλύτερο όμιλο στη Γερμανία, ελέγχοντας διαμέσου της HVB το 2,5% της αγοράς, τον μεγαλύτερο όμιλο στην Αυστρία με το 18%, στη Βουλγαρία με το 19,7% και στην Κροατία με το 27,3% και τον 4ο μεγαλύτερο όμιλο στην Τουρκία με το 9,1% της αγοράς διαμέσου της Yapi Kredi Bank.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο