Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο Παγκρήτιο στρέφεται η ΕΠΟ για έδρα της εθνικής

Eurokinissi

Όπως όλα δείχνουν, η εθνική ποδοσφαίρου θα χρησιμοποιήσει για έδρα της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 το Παγκρήτιο Στάδιο

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις του Δήμου Ηρακλείου με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ώστε να γίνει το Παγκρήτιο Στάδιο η έδρα της εθνικής παδοσφαίρου.

Η θετική πορεία φάνηκε και στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής, Άγγελο Μπασινά και τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόθεση της ΕΠΟ να ορίσει ως έδρα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 το Παγκρήτιο Στάδιο. Για να συμβεί αυτό, απαιτούνται, όπως επισημάνθηκε, ορισμένες εργασίες στο στάδιο, το μεγαλύτερο κόστος των οποίων προτίθεται να αναλάβει η Ομοσπονδία.

Ωστόσο και ο δήμος, όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινός, είναι διατεθειμένος να συμβάλλει, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι συγκεκριμένες εργασίες.

«Όπως έχω πει και άλλες φορές, το Ηράκλειο διαθέτει τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να γίνει μία πολύ καλή έδρα για την Εθνική Ελλάδος και στο ποδόσφαιρο. Κυρίως διαθέτει χιλιάδες ανθρώπους που αγαπούν την Εθνική, θέλουν να την βλέπουν όσο συχνότερα γίνεται και είναι έτοιμοι να τη βοηθήσουν, γεμίζοντας το Στάδιο στους αγώνες της» ανέφερε ο κ. Λαμπρινός, υπογραμμίζοντας πως η συζήτηση με τον κ. Μπασινά και τον κ. Δέδε ήταν εποικοδομητική.

«Θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές, θα βρεθεί ο τρόπος ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο πανέτοιμο να φιλοξενήσει την Εθνική» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ πραγματοποίησαν νέα αυτοψία στο Παγκρήτιο, όπου ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, τους ανέλυσε το κόστος των απαιτούμενων εργασιών.

Δείτε όλα τα σχόλια