Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Οι άνδρες ψηλά, οι γυναίκες ακόμα ψηλότερα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι άνδρες ψηλά, οι γυναίκες ακόμα ψηλότερα!

TOY KΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Έτσι κι αλλιώς, το γεγονός ότι με διαφορά ελάχιστων ωρών ο Ολυμπιακός διεκδικούσε το CEV Challenge Cup και στους άνδρες και στις γυναίκες σηματοδοτεί από μόνο του κάτι το αξιοσημείωτο. Τελικά, ο απολογισμός ήταν ένα τρόπαιο και μια δεύτερη θέση.

Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ήταν αυτά που χαμογέλασαν και έδωσαν μεγάλη χαρά στους φίλους της ομάδας, καθώς, νικώντας μέσα στην Τουρκία την Μπούρσα με 1-3, ανέτρεψαν τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί μετά την ήττα τους στον πρώτο αγώνα στον Ρέντη με 2-3. Ήταν η πιο μεγάλη στιγμή στην ιστορία του τμήματος, καθώς, μετά τα πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα, ήρθε η ώρα της ευρωπαϊκής καταξίωσης και της στέψης. Έτσι, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει την εκδίκησή της για την απώλεια του συγκεκριμένου τίτλου από την ίδια αντίπαλο στους περσινούς διπλούς τελικούς. Στην ημιτελική φάση, οι «ερυθρόλευκες» είχαν αποκλείσει με εντυπωσιακές εμφανίσεις τη ρωσική Κράσνονταρ, νικώντας την αρχικά 3-2 στου Ρέντη και ύστερα 3-0 εκτός έδρας! Νωρίτερα, είχαν αποκλείσει κατά σειρά την ισπανική Λογκρόνιο με δύο νίκες (2-3 εκτός, 3-0 εντός), τη ρουμανική Ταργκόβιστε με εκτός έδρας ανατροπή (ήττα 2-3 στου Ρέντη στον πρώτο αγώνα και νίκη με 1-3 στη Ρουμανία) και την ελβετική Πφέφινγκεν με απολογισμό δύο νικών (1-3 εκτός και 3-0 εντός).

Στην Προύσα, η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν καταλυτική, κάτι που φαίνεται και από τα σκορ των σετ: 25-23, 20-25, 18-25, 16-25. Το γεγονός ότι η νίκη - τίτλος ήρθε στο "σπίτι" της κατόχου του τίτλου κάνει ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία της ελληνικής ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, η επιστροφή του ανδρικού τμήματος σε τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων για πρώτη φορά μετά το 2005 δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η ιταλική Ραβένα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Στον πρώτο αγώνα, οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει με 3-1, αλλά η εικόνα των Πειραιωτών έδειξε ότι θα μπορούσαν στον επαναληπτικό να κυνηγήσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε εκεί κανένα σετ με διαφορά πάνω από πέντε πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τα δύο από τα τρία νικηφόρα τους με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, αυτή των δύο πόντων... Μία εβδομάδα αργότερα, στο κατάμεστο ΣΕΦ, και μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα, αφού ήδη η γυναικεία ομάδα του συλλόγου είχε κατακτήσει πριν από την έναρξη του αγώνα των ανδρών το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ ρίχτηκαν στη μάχη. Όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, στο οποίο οι Ιταλοί έκαναν το 1-2 και έδωσαν οριστικό τέλος στη διεκδίκηση του τροπαίου. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τη Ραβένα να κατακτάει ακόμα ένα σετ και να διπλασιάζει τις νίκες της, και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ανδρικό τμήμα χρειάζεται να παραδειγματιστεί από το αντίστοιχο γυναικείο, δηλαδή να μην καμφθεί από την απώλεια του τροπαίου και να επανέλθει δριμύτερο τα επόμενα χρόνια στις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη. Για τον Ολυμπιακό στους άνδρες, που παρέμεινε με το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1996 και το Top Teams Cup του 2005 στην τροπαιοθήκη του, τώρα προέχει η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, από την οποία οι «ερυθρόλευκοι» απουσιάζουν από το 2014, αφού ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να κάνει και τους τρεις τελευταίους τίτλους δικούς του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL