Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / Έχει βάλει ήδη τη σφραγίδα του ο Ερνέστο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / Έχει βάλει ήδη τη σφραγίδα του ο Ερνέστο...

Δικαιολογημένα πανηγύρισαν έντονα το 0-3 στο "Μπερναμπέου" οι παίκτες του Βαλβέρδε...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ένας άνθρωπος που άφησε στην Ελλάδα πολύ καλές εντυπώσεις και για τις προπονητικές του ικανότητες και για τον χαρακτήρα του. Εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται στον «κολοφώνα» της προπονητικής του καριέρας, καθώς έχει τη σπάνια τιμή να καθοδηγεί προπονητικά έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου, τη Μπαρτσελόνα.

Ο γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου του 1964 Βαλβέρδε πραγματοποίησε καριέρα ως ποδοσφαιριστής φορώντας τη φανέλα σημαντικών ομάδων του ισπανικού ποδοσφαίρου όπως η Εσπανιόλ, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μπιλμπάο και η Μαγιόρκα. Η προπονητική του διαδρομή διαγράφεται ακόμα σπουδαιότερη, αφού ήδη έχει προπονήσει, με επιτυχία στις περισσότερες των περιπτώσεων, την Εσπανιόλ, την Μπιλμπάο (δύο θητείες), τον Ολυμπιακό (δύο θητείες), τη Βιγιαρεάλ, τη Βαλένθια και φυσικά τη μεγάλη για τον ίδιο πρόκληση που λέγεται Μπαρτσελόνα.

Στην αρχή της συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα υπήρχαν αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του, αφού το καλοκαίρι η ομάδα της Καταλωνίας έχασε το ισπανικό Σούπερ Καπ με δύο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βαλβέρδε βρήκε τρόπο να μην φανεί η απουσία του Νεϊμάρ, υπερασπίστηκε τους ποδοσφαιριστές του μετά τις πρώτες ήττες και η σημερινή εικόνα της Μπάρτσα είναι αποτέλεσμα της δικής του μεθοδικής δουλειάς, που αναδεικνύεται μέσα κι από τη χαμηλού προφίλ προσωπικότητά του.

Κοιτάζοντας κάποιος τη βαθμολογία της Πριμέρα Ντιβιζιόν διαπιστώνει πως η Μπαρτσελόνα πραγματοποιεί "υγιεινό περίπατο". Παραμένει αήττητη σε 17 αγώνες, έχοντας παραχωρήσει μόλις 3 ισοπαλίες, ενώ έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με συντελεστή τερμάτων το εντυπωσιακό 45-7! Έτσι οι Καταλανοί απέχουν 9 βαθμούς από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης, 11 από την τρίτη Βαλένθια και 14 από τη μεγάλη αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, το καλύτερο δώρο... Χριστουγέννων για τους φίλους της Μπαρτσελόνα σε όλον τον κόσμο ήταν η ευρεία σε έκταση νίκη (0-3) επί της "βασίλισσας" στο "Μπερναμπέου" στις 23 Δεκεμβρίου. Σ' αυτό το ματς μπήκε και πάλι στη ζυγαριά το... δίλημμα "Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι;", με την υπεροχή να είναι καταλυτική υπέρ του βραχύσωμου Αργεντινού.

Kαι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, η ομάδα της Βαρκελώνης έχει ξεκινήσει δυνατά, καθώς τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλό της αφήνοντας πίσω της τη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Γιουβέντους, τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και τον Ολυμπιακό δεχόμενη μονάχα ένα γκολ στις έξι αναμετρήσεις. Η συνέχεια προμηνύεται πιο δύσκολη, καθώς στη φάση των "16" οι παίκτες του Βαλβέρδε θα αντιμετωπίσουν την Τσέλσι. Εδώ καλείται η Μπαρτσελόνα να δικαιολογήσει τις προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει για κάτι σπουδαίο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο ποδόσφαιρο, όπως και σε όλα σχεδόν στη ζωή, κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτό αποσαφηνίζεται στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε πει στην παρουσίασή του: "Η σκέψη μου είναι να τους βοηθήσω να βελτιωθούν μέρα με τη μέρα και να δημιουργήσω ένα ομαδικό πνεύμα που θα μας διακατέχει και που θα μας κρατά μαζί σε καλές και κακές στιγμές. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε συναισθήματα στο κοινό μας σε όλο τον κόσμο και φυσικά να κατακτήσουμε τίτλους, που είναι και ο μεγάλος στόχος μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL