Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η «Χρυσή Μπάλα» δεν θα απονεμηθεί φέτος λόγω κορωνοϊού

ΑΜΠΕ

«Για πρώτη φορά από το 1956, θα γίνει ένα διάλειμμα στην απονομή της "Χρυσής Μπάλας". Δεν θα υπάρξει απονομή το 2020. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια μοναδική χρονιά δεν μπορεί - ούτε θα πρέπει - να αντιμετωπίζεται ως μια συνηθισμένη χρονιά» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του France Football

Το France Football ανακοίνωσε σήμερα ότι η «Χρυσή Μπάλα», δεν θα απονεμηθεί φέτος, λόγω του ότι η σεζόν επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Για πρώτη φορά από το 1956, θα γίνει ένα διάλειμμα στην απονομή της "Χρυσής Μπάλας". Δεν θα υπάρξει απονομή το 2020, επειδή αποδεικνύεται, μετά από μεγάλο προβληματισμό, ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια μοναδική χρονιά δεν μπορεί - ούτε θα πρέπει - να αντιμετωπίζεται ως μια συνηθισμένη χρονιά» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Πασκάλ Φερέ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η «Χρυσή Μπάλα», πήγε στον Λιονέλ Μέσι.

Το France Football δικαιολογεί αυτήν την απόφαση με το «δίκαιο που υπερισχύει για αυτόν τον τιμητικό τίτλο (ο οποίος) δεν μπορούσε να διατηρηθεί, ιδίως σε στατιστικό επίπεδο. Η πανδημία Covid-19 ανάγκασε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου να διακοπούν για αρκετούς μήνες και είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του Euro 2020 έως το 2021».

Ορισμένα πρωταθλήματα ξανάρχισαν, όπως στη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία ή την Ιταλία, άλλα το γαλλικό ή σχεδόν όλα τα γυναικεία πρωταθλήματα έχουν σταματήσει οριστικά. Στην Ευρώπη, το Champions League και το Europa League ορίστηκε να ξαναρχίσουν τον Αύγουστο με «νοκ άουτ» αγώνες και χωρίς θεατές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις