Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο λαϊκός ήρωας Σουλεϊμανί

11 Φεβρουαρίου 2016. Η κίνηση στους δρόμους της Τεχεράνης επιτρεπόταν μόνο σε λίγα λεωφορεία λόγω των εορτασμών για την 37η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν. Χιλιάδες άνδρες και...

Να βάλουμε σε προτεραιότητα ό,τι μας ενώνει, η πολιτική μας

6ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μάλαγα - Η Ευρωπαϊκή Αριστερά εκλήθη σε αυτό το συνέδριο να συγκεράσει όχι μόνο διαφορετικές θεωρίες για τους θεσμούς, τη διεθνή κατάσταση ή τις μάχες για την κοινωνία και το περιβάλλον, μα και να λειτουργήσει ως πεδίο μετάδοσης πολύτιμων εμπειριών μέσω της εφαρμοσμένης πολιτικής της

Το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Αναγκαία η πολιτική επανεκκίνηση της Αριστεράς και της Ευρώπης

26 κόμματα της Αριστεράς αναζητούν τους τρόπους για «την υπέρβαση του καπιταλισμού, προκειμένου να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, να διασωθεί ο πλανήτης και να εξασφαλιστεί η ειρήνη»

Ολοκληρώθηκε το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Νέος πρόεδρος ο Χάιντς Μπιερμπάουμ

Με την ισπανική εκδοχή της Διεθνούς, την υπερψήφιση του κειμένου πολιτικής απόφασης και την εκλογή της νέας ηγεσίας του ολοκληρώθηκε σήμερα το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ), που διεξήχθη για τρεις ημέρες στη Μάλαγα της Ισπανίας.

6ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Αριστεράς: «Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά»

«Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά». Με αυτό το σύνθημα διεξάγεται μέχρι την Κυριακή το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ) στη Μάλαγα της Ισπανίας. Σύνεδροι από 25 κόμματα συζητούν για «την υπέρβαση του καπιταλισμού, προκειμένου να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, να διασωθεί ο πλανήτης και να εξασφαλιστεί η ειρήνη».

Mήνυμα του Κεν Λόουτς στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ενότητα και σχέδιο καθαρό για το μέλλον

Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Το παρασκήνιο μιας επικίνδυνης «διαρροής»

«Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων απαιτεί σοβαρότητα, προετοιμασία, μελετημένες κινήσεις». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Δεκέμβριο του 2017, μετά από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Από τον Τζόκερ στα Βρασνά

Δύο γεγονότα έδωσαν την περασμένη εβδομάδα τον τόνο. Από τη μία, η επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ» και η προσαγωγή ανηλίκων που την παρακολουθούσαν.

Φρένο στον τραγέλαφο

Το αναπτυξιακό -που λέει ο λόγος- νομοσχέδιο της κυβέρνησης αριθμεί πάνω από 700 σελίδες. Σ' αυτό περιλαμβάνονται πλείστες ρυθμίσεις, που δεν αφορούν μόνο το πώς θα επανέλθει το καθεστώς της πελατειακής και στρεβλής μεγέθυνσης της οικονομίας, δηλαδή το μοντέλο που κυριάρχησε για δεκαετίες και χρεοκόπησε τη χώρα.

Αχαλίνωτοι στην εξουσία

Τελικά για το Μάτι δεν έφταιγαν οι αριστεροί, αλλά η κλιματική αλλαγή. Τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι τόσο προδοτική και θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν. Τελικά τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει ο Τσίπρας, αλλά οι γεωπολιτικές συνθήκες.

Στο "Μακεδονικό" η Ν.Δ. αναστενάζει

Το «Μακεδονικό» αποτελεί ταυτόχρονα αιτία και αφορμή για διχασμό στην ελληνική υπερσυντηρητική Δεξιά. Το βλέπουμε, άλλωστε, εδώ και μέρες με τις επιθέσεις και τις απειλές των «Σαμαρικών» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τέχνη της απόκρυψης

Διαβάζεις πρωτοσέλιδα, παρακολουθείς δελτία ειδήσεων, αναζητάς ειδήσεις στο Διαδίκτυο και διαπιστώνεις ότι η προπαγανδιστική μηχανή της συντηρητικής συμμαχίας εφαρμόζει πιστά το νέο επικοινωνιακό της δόγμα: Εξαφανίστε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα σιγήσουμε

Η τεράστια καταστροφή που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό ραδιοφωνικών σταθμών ανέδειξε όλη την παθογένεια της πολιτικής διαχείρισης στο πεδίο...

Είναι ανίκανοι. Γι' αυτό διαλύουν το κράτος

Χωρίς υπερβολές, δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση στα μεταπολιτευτικά χρονικά που να έχει κάνει τόσα στραβοπατήματα μόνο στις πρώτες μέρες της. Είναι μια διαπίστωση που δεν βασίζεται στις πολιτικές...

Μια παρένθεση που δεν θα κλείσει

Οι κρίσεις διαφόρων ειδών που έπληξαν τη χώρα μας κάθε άλλο παρά εξαφάνισαν την ομάδα των κοτζαμπάσηδων. Η δε έσχατη οικονομική κρίση ανέδειξε με ακόμα πιο αποκαλυπτικό τρόπο τη μανία των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων για εξουσία

Η Ν.Δ. αναζητάει το ιδεολόγημα περικοπής επιδομάτων

Οι πολιτευτές και τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. απλώς επιχειρούν να φτιάξουν ένα υποτιθέμενο ιδεολογικό αφήγημα, στο οποίο θα στηρίξουν τις άγριες περικοπές τις οποίες έχουν σχεδιάσει με πολύ μεγάλη ακρίβεια.


Ραδιόφωνο