Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Ιστορικό λάθος

Το μόνο που έλειπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια ακόμη κρίση αξιοπιστίας. Αλλά κι αυτό το κατάφερε σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής κάνοντας το ιστορικό λάθος

Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής

Στη Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το αν υπήρξαν παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελλόπουλου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χειραγωγηθούν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis.

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Το νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά και επίσημα την καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Στόχος του είναι να γίνει ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς, δεμένο με την κοινωνία και βασικός κορμός ενός προοδευτικού πόλου, που θα αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της συντηρητικής Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό!

Η εισβολή της Τουρκίας στην περιοχές των Κούρδων της Βόρειας Συρίας έχει, υποτίθεται, «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα. Ο υποτιθέμενος στόχος του Ερντογάν είναι η δημιουργία μιας ζώνης στην περιοχή, όπου θα εγκατασταθούν πρόσφυγες από τη Συρία.

Μέχρι τέλους

Η παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου σε Προανακριτική Επιτροπή είναι μια αμήχανη επιλογή της Ν.Δ. Ξέρουν ότι η ιστορία της υποτιθέμενης «παρέμβασης στη Δικαιοσύνη» έχει ανύπαρκτη βάση και καμία κατηγορία δεν μπορεί να εδραιωθεί.

Εξαπάτηση

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες, μπορεί να δει κανείς όλα τα ψέματα που είπε ο Κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, όταν έδινε ρητορικές μάχες για τα δίκαια της «μεσαίας τάξης».

Τραμπισμός

Θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά -και κυρίως συνδυαστικά- διάφορες πρόσφατες εκδηλώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, που αποκαλύπτουν μια συγκεκριμένη νοοτροπία.

Αναζητώντας 1 δισ.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί επιβεβαίωσε χθες την εκτίμηση της Κομισιόν ότι για το 2020 θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό ύψους ενός δισ. ευρώ.

Ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός

Η νέα εγκύκλιος του Γ. Βρούτση, που αποκλείει από την χορήγηση ΑΜΚΑ τους αιτούντες άσυλο και στερεί από παιδιά που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δυνατότητα να πάνε σχολείο, είναι άλλο ένα δείγμα της σκοτεινής ακροδεξιάς ψυχής που κουβαλάει η Νέα Δημοκρατία.

Μαζική παρουσία στον δρόμο!

Η απεργία της προηγούμενης εβδομάδας ελάχιστα προβλήθηκε στα συστημικά ΜΜΕ, κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Μόνο αναφορές στην «αφάνταστη ταλαιπωρία των Αθηναίων» υπήρξαν.

Ο Όρμπαν και ο Σαλβίνι είναι εδώ

Διάφορα ακροδεξιά μπουμπούκια της Ν.Δ. έσπευσαν να σπεκουλάρουν πάνω στην τραγική κατάσταση της Μόριας παίζοντας με θεωρίες συνωμοσίας και με υποτιθέμενα σχέδια του Ερντογάν εις βάρος της Ελλάδας. Αποκαλύπτοντας και συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως...

Η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά

Τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα πέρασε από μια επώδυνη και καταστροφική οικονομική και κοινωνική κρίση. Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης απειλεί να οδηγήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία πίσω στην κρίση αυτή.

Ψηφίζοντας από την Αστόρια

Το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης με την ψήφο των ομογενών φάνηκε καθαρά από την ομιλία του στους ομογενείς της Αστόρια. «Η ψήφος σας θα προσμετράται κανονικά» τους είπε καταχειροκροτούμενος.


Ραδιόφωνο