Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
4ο Σπούτνικ Festival: Έφοδος στον ουρανό στις 27, 28 & 29 Σεπτέμβρη στο Γουδή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

4ο Σπούτνικ Festival: Έφοδος στον ουρανό στις 27, 28 & 29 Σεπτέμβρη στο Γουδή

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης.

Το περιοδικό μας, με τα τακτικά και τα θεματικά του τεύχη, έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων. Παράλληλα, έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες κόσμο μέσα από τις σελίδες του στο διαδίκτυο και τα social media.

Ο Πολυχώρος πολιτισμού και αλληλεγγύης ΣΠΟΥΤΝΙΚ, στο Μεταξουργείο, αλλά και τα υπόλοιπα στέκια σε όλη την Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε αγαπημένους προορισμούς και χώρους έκφρασης για τη νέα γενιά, πραγματοποιώντας πολυποίκιλες δράσεις, όπως αλληλέγγυα μαθήματα, συλλογικές κουζίνες με πρόσφυγες και μετανάστες, προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις και φιλοξενώντας άτομα και ομάδες που αναζητούν ένα πεδίο ελεύθερης δημιουργίας, π.χ. καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές ομάδες, φιλοζωικά bazaar.

Η πρώτη δοκιμαστική μας πτήση «Επιστροφή στο μέλλον» του 2016, το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του σε αρκετές πόλεις της χώρας το 2017, η ιδιαίτερα επιτυχημένη Αντιρατσιστική Γιορτή Diversity την άνοιξη του 2017, και το «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» του 2018, μας φέρνουν στο φετινό 4ο Ταξίδι του ΣΠΟΥΤΝΙΚ «Έφοδος στον Ουρανό».

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντας τα από τη σκοπιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο φετινό φεστιβάλ ιδιαίτερη θέση θα έχει το περιβάλλον, το οποίο απειλείται πιο πολύ από ποτέ, και ο πλανήτης μας που καταστρέφεται. Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, αλλά και έχοντας μαζί μας συλλογικότητες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, αξιώνουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και από κοινού να ανακαλύψουμε και να σχεδιάσουμε την ανάσχεσή της.

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης.

Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, οι ομάδες που ασχολούνται με το gaming και τις νέες τεχνολογίες, οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον και την κλιματική κρίση, ξένες αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό» είναι εδώ και σας περιμένει όλους/ες.

Δέστε τις ζώνες σας, το τέταρτο ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε!

Μουσικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Sputnik Stage
- Stand up comedy
- Max Romeo
- Cayetano (dj set)

Laika Stage
- Δημήτρης Μυστακίδης
- Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο και τους Musicaroi

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Sputnik Stage
- Okwaho
- Nebula
- Nightstalker

Laika Stage
- Φωτεινή Βελεσιώτου. Μαζί της ο Σωτήρης Μπάλας
- Smyrna
- Κρητικό γλέντι με τους Έ. Κυριακού, Γ. Σκορδάλο, Π. Κατσικιώτη και Χ. Περάκη

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Sputnik Stage
- Παντελής Κυραμαργιός
- Ελένη Τσαλιγοπούλου

Laika Stage
- Ψαρογιώργης
- Ρεμπέτικο γλέντι με την Κομπανία της Καστέλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL