Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Τη δέσμευσή του να διεξαχθούν στην εντέλεια οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου εξέφρασε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντ. Ρουπακιώτης εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στην απερχόμενη πολιτική ηγεσία υπό τον Αλ. Χαρίτση για την “κατά γενική ομολογία άψογη” διενέργεια της τετραπλής εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου.

Ο Αντ. Ρουπακιώτης κάλεσε τους εκλογείς να προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, γιατί, όπως είπε, “στο νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα, δοκιμάζονται κόμματα και προγράμματα και καλούνται όλες και όλοι να τα κρίνουν και να αποφασίσουν, γιατί, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαιολογημένες ενστάσεις ή ενδεχομένως και υπερβολές ως προς την ποιότητα λειτουργίας του δημοκρατικού μας συστήματος, αυτό είναι και οφείλουμε να το υπερασπιστούμε”.

Προηγουμένως ο Αντ. Ρουπακιώτης εξέφρασε την εκτίμησή του στην εκπεφρασμένη συγκίνηση του Αλ. Χαρίτση, ο οποίος δάκρυσε ευχαριστώντας για τη συνεργασία τον γ.γ. Εσωτερικών Κ. Πουλάκη λέγοντας: “Χωρίς αυτόν πολλά δεν θα είχαν γίνει, και σίγουρα όχι εκλογές”. Αναφερόμενος στην ταυτόχρονη διενέργεια τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων την 26ης Μαΐου, ο Αλ. Χαρίτσης μίλησε για “άθλο” που επετεύχθη λόγω του καλού συντονισμού.

Θετικός απολογισμός

Μιλώντας για το έργο του από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα, ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην αύξηση της διαθέσιμης χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ μέσω της τακτικής επιχορήγησης και του προγράμματος “ΦιλόΔημος”, που πλέον αγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ για έργα και στοχευμένες παρεμβάσεις. Παράλληλα μίλησε για ολοκλήρωση του διαγωνισμού μόνιμων προσλήψεων 8.500 ατόμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, όπως και για τη χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Μαζί με την πρόσληψη 118 εξειδικευμένων υπαλλήλων στους μικρούς δήμους, ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι δρομολογούνται 1.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους έως το 2021. Τέλος αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση 95 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή των παλαιών παιδικών σταθμών, αλλά και στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, όπου για τη νέα σχολική χρονιά με χρηματοδότηση 270 εκατ. ευρώ θα φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά, όπου υπάρχουν δομές παιδικής φροντίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL