Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Νέο έργο για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Ανατολική Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο έργο για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Ανατολική Αττική

Φωτογραφία αρχείου

Ακόμα ένα έργο οδοποιίας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ (με ΦΠΑ), προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τη Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες Συντήρησης Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής». Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να εκτελεστούν αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών του δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Π.Ε.Α.Α, στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματά του, στην παρακολούθηση και καταγραφή των προβλημάτων του οδικού άξονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και στην κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών, λόγω καιρικών συνθηκών, ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει: επούλωση λάκκων, συντήρηση στηθαίων ασφαλείας, κρασπέδων, νησίδων, πινακίδων κ.ά., αντιμετώπιση φθορών ασφαλτοταπήτων, αποκαταστάσεις πρανών από κατολισθήσεις και καθιζήσεις οδών, επισκευές τεχνικών έργων όπου απαιτηθεί, τοποθέτηση πινακίδων ρυθμιστικών, επικινδύνων θέσεων και πληροφοριακές, όπου αυτές έχουν καταστραφεί ή έχει διαπιστωθεί έλλειψη, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις ή όπου υπάρχει καταστροφή αυτών, αντικατάσταση κρασπέδων σημείων του οδικού δικτύου που έχουν καταστραφεί, καθαρισμό φρεατίων, συντήρηση νησίδων και ερεισμάτων οδών.

Παράλληλα θα διαγραμμιστούν τμήματα του οδοστρώματος σε σημεία που αυτό απαιτείται και θα καθαριστούν τα άκρα των οδών από ξερά χόρτα, κλαδιά και θάμνους, ενώ προβλέπονται εργασίες επισκευών και προμήθειας καλυμμάτων φρεατίων υπονόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL