Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ο Ν.Ηλιόπουλος για τις σεξιστικές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ν.Ηλιόπουλος για τις σεξιστικές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, προχώρησε σε δήλωση στην οποία σχολιάζει τις πρωινές σεξιστικές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι μόνος του στον σεξιστικό και ταξικό αυτό κατήφορο. Ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης νομίζοντας ότι αστειεύεται έχει δηλώσει ότι "η γυναίκα είναι ο λαιμός που στρίβει το κεφάλι του άνδρα"».

«Εκτός από κακή αίσθηση του χιούμορ, τέτοιες αποφάνσεις απλώς αποκαλύπτουν τη βαριά σκουριά που κουβαλάει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την πόλη της Αθήνας», σημειώνει ο Ν.Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά, η δήλωση του Ν.Ηλιόπουλου:

Ο κύριος Μητσοτάκης σε μια εκ βαθέων συνέντευξη δήλωσε, με το γνώριμο χαμόγελό του, ότι «δουλειές στο σπίτι δεν κάνω [...] οι δουλειές στο σπίτι είναι δουλειές της νοικοκυράς». Δεν μπορώ να σκεφτώ μία πιο αποκαλυπτική εξομολόγηση του συντηρητικού υποστρώματος και της αντιδραστικής αντίληψης που διαπερνά τη σκέψη και τη λογική της σημερινής Νέας Δημοκρατίας.

Ο κύριος Μητσοτάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες μας έχει αποκαλύψει ότι οραματίζεται την επταήμερη εργασία, ιδιωτικά νοσοκομεία με εργαζόμενους/ες του δημοσίου, και φυσικά έναν κόσμο που τα παιδιά από το Περιστέρι είναι οι ψυκτικοί του αύριο. Ολα αυτά δεν είναι γλωσσικά ολισθήματα. Είναι αντανακλάσεις ενός σκληρού ιδεολογικού πυρήνα που δεν έχει καμία σχέση με το cool και μοντέρνο ύφος που πασχίζουν να επιβάλλουν οι επικοινωνιολόγοι της οικογένειας Μητσοτάκης. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι μόνος του στον σεξιστικό και ταξικό αυτό κατήφορο. Ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης νομίζοντας ότι αστειεύεται έχει δηλώσει ότι «η γυναίκα είναι ο λαιμός που στρίβει το κεφάλι του άνδρα». Εκτός από κακή αίσθηση του χιούμορ, τέτοιες αποφάνσεις απλώς αποκαλύπτουν τη βαριά σκουριά που κουβαλάει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την πόλη της Αθήνας.

Στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχει «λαιμός» και «κεφάλι». Υπάρχει ένα σταθερό και διαρκές μέτωπο με τον σεξισμό, τους αποκλεισμούς, και τις στερεότυπες λογικές των έμφυλων διακρίσεων.

Το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης, ένα ψηφοδέλτιο με 37 άνδρες και 37 γυναίκες, συνιστά μία έμπρακτη απάντηση στην οπισθοδρομική λογική που βλέπει τους «άνδρες στην πολιτική» και τις «γυναίκες στο σπίτι». Σπάμε την παράδοση. Φτιάχνουμε μια Αθήνα, για όλους και όλες, από την αρχή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL