Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Κ. Νοτοπούλου: / Κ. Νοτοπούλου: Εμείς είμαστε η προοδευτική επιλογή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Νοτοπούλου: / Κ. Νοτοπούλου: Εμείς είμαστε η προοδευτική επιλογή

Θεσσαλονίκη. Το τι θα σημάνει στον Δήμο Θεσσαλονίκης η επιστροφή σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερης λογικής δυνάμεις στη διοίκησή του φάνηκε από το χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ στο Open TV και στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος 7:00" ανάμεσα στην Κατερίνα Νοτοπούλου και σε δύο υποψήφιους της Δεξιάς, συγκεκριμένα τους Γιώργο Ορφανό και Νίκο Ταχιάο.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τάχθηκε κατά των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας στον δήμο, τονίζοντας ότι "όπου εφαρμόστηκαν τέτοια μοντέλα με εργολαβίες στην Ευρώπη, ήταν και αποτυχημένα και πάρα πολύ πιο ακριβά". "Υπάρχουν δύο αντιλήψεις. Η μία είναι που βλέπει τον δήμο ως υπηρεσίες που μπορούν να δοθούν σε εργολάβους, αυτή είναι η αντίληψη του παλιού συστήματος. Και υπάρχει και η καινούργια αντίληψη, που λέει ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση προσωπικού, χρειαζόμαστε καινούργιο εξοπλισμό. Όλα αυτά ήρθαν σε μεγάλο βαθμό με 'Φιλόδημο', 'Κλεισθένη', χρηματοδοτικά εργαλεία που μπήκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι δήμαρχοι. Χρειάζεται όμως και μια νέα κουλτούρα από τους πολίτες, που ξεκινά πρώτα με προγράμματα στα σχολεία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις αστικές συγκοινωνίες η υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη μαζί" αρχικά μίλησε για την τεράστια πρόοδο του έργου τού μετρό επί της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και στην αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα διαχρονικό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο. Με τον Γ. Ορφανό παρόντα στο πάνελ, άφησε αιχμές για τις πελατειακές και ρουσφετολογικές σχέσεις που είχαν αναπτύξει βουλευτές της Ν.Δ. με τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, τάχθηκε υπέρ της δημόσιας και διαδημοτικής αστικής συγκοινωνίας και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Για την ίδια, οι δύο ανθυποψήφιοί της είναι "οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος" και τυχόν επικράτησή τους θα σημάνει την επιστροφή της Θεσσαλονίκης στο όχι και τόσο μακρινό φοβικό και αδιαφανές παρελθόν της. "Θεωρώ αυτονόητο το ότι οι πολίτες θέλουν μια προοδευτική επιλογή στον δεύτερο γύρο και αυτοί είμαστε εμείς, η 'Θεσσαλονίκη μαζί'" κατέληξε.

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην αντιδήμαρχος του Β. Παπαγεωργόπουλου Ν. Ταχιάος εμφανίστηκε πιστός στο δόγμα "όλα στους ιδιώτες". Για τον ίδιο, αποτελεί "ιδεοληψία" ο τομέας καθαριότητας να ανήκει αποκλειστικά στον δήμο, "σαχλαμάρες και άλλοθι για την αστυνομία" το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ και για τις αστικές συγκοινωνίες τάχθηκε υπέρ των ιδιωτών λέγοντας ότι πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για να βρεθεί ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι. Ο Γ. Ορφανός στην άκρως αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού την χαρακτήρισε "απαράδεκτη", διότι, κατά την άποψή του, "δώσαμε όνομα, ιθαγένεια, εθνότητα και δεν πήραμε τίποτα", έταξε την ίδρυση ψηφιακού μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL