Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Εγκρίθηκαν 150 εκατ. ευρώ για όλους τους δήμους μέσω του προγράμματος "ΦιλόΔημος ΙΙ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκρίθηκαν 150 εκατ. ευρώ για όλους τους δήμους μέσω του προγράμματος "ΦιλόΔημος ΙΙ"

Στην επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα "ΦιλόΔημος ΙΙ" προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των υποδομών, την κατασκευή εγκαταστάσεων και την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Αλ. Χαρίτσης θα ανακοινώσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 90 εκατ. ευρώ για δύο προσκλήσεις του προγράμματος "ΦιλόΔημος ΙΙ".

Η κατανομή των 150 εκατ. ευρώ αφορά τους 325 δήμους και προορίζεται για την τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, τη χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. Επίσης, το ποσό προορίζεται για τις κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές.

"Μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα 'ΦιλόΔημος ΙΙ' υλοποιούνται σε όλη τη χώρα έργα που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες και αφορούν υποδομές κρίσιμες για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και τη δίκαιη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών" σχολιάζει ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας: "Είναι η πρώτη φορά που υλοποιούνται τόσο σημαντικά έργα σε στενή συνεργασία με τους ΟΤΑ, με βάση συγκεκριμένα αιτήματα, και δεν μοιράζονται χρήματα δεξιά κι αριστερά, όπως γινόταν στο παρελθόν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL