Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ρ.Δούρου: Χάρη στους πολίτες αντέξαμε τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης, ύβρεων και λοιδοριών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Δούρου: Χάρη στους πολίτες αντέξαμε τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης, ύβρεων και λοιδοριών

"Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να πάμε μπροστά, να συνεχίσουμε, τιμώντας το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες", τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε εκδήλωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής» στο δημαρχείο Καισαριανής.

Η Περιφέρεια Αττικής, πρόσθεσε, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κομματικές παρωπίδες, ημέτερους Δημάρχους και αποκλεισμούς, αλλά υπέρ των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, όπως για παράδειγμα, στον Δήμο Καισαριανής, σημείωσε αναφέροντας σειρά έργων κοινωνικής συνοχής, ( χρηματοδότηση Κοινωνικού Παντοπωλείου, Φαρμακείου, Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού), υποδομής, (ενίσχυση του αντιπλημμυρικού δικτύου ομβρίων, η ολοκλήρωση οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων), αλλά και έργα που έχουν να κάνουν με την αντιφασιστική μνήμη του λαού μας, όπως είναι η μελέτη ανάδειξης σε χώρο δημοκρατικής μνήμης και θυσίας, του πάρκου του Σκοπευτηρίου. 

Ως περιφερειάκη Αρχή, υπογράμμισε, εφαρμόσαμε ένα διαφορετικό ηθικό υπόδειγμα άσκησης εξουσίας με όρους χρηστής διοίκησης και αποτελεσματικότητας. Δείξαμε και δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς. Εκπονήσαμε τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κάναμε τη μητροπολιτικότητα πράξη. Καταργήσαμε τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς που βρήκαμε. Επισήμανε ότι πλέον, η Αττική έχει νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Αποβλήτων της, στη βάση δίκαιης χωροταξικής κατανομής της ευθύνης, και των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της εγγύτητας, της ανακύκλωσης. Αλλάξαμε τους νόμους για να προσφέρουμε στους πολίτες, να δώσουμε λύσεις σε σύνθετα φαινόμενα, όπως το μεταναστευτικό / προσφυγικό. Ιδρύσαμε έτσι το Κέντρο Logistics που πλέον στηρίζει κοινωνικές δομές σε όλη τη χώρα.

Δείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όταν πρόκειται για την υγεία των πολιτών, δίνοντας 60 εκατομμύρια για αγορά εξοπλισμού σε όλα τα δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής και 22 εκατομμύρια για τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας.

Ότι η Αττική μπορεί να είναι μια Περιφέρεια που νοιάζεται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και για το περιβάλλον καθώς χρηματοδοτούμε με 30 εκατομμύρια την αγορά 92 οικολογικών λεωφορείων.

Ότι στηρίζει την Πυροσβεστική και την Ελληνική Αστυνομία, χρηματοδοτώντας με 10 εκατομμύρια την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού.Ότι μπορούμε να ανατάξουμε έναν χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, όπως είναι το Πεδίο του 'Αρεως,. ¨Οτι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να χτίσει μια νέα σχέση με τον Πολιτισμό.

Ότι ο αθλητισμός αφορά στη διασφάλιση της άθλησης για όλους, με 140 έργα αθλητικών υποδομών, αξίας 217 εκατομμυρίων,.

Είτε μιλάμε για τη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων των νέων ανθρώπων, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, με 300 εκατομμύρια, είτε για τη συνολική, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τουριστική προβολή της Αττικής.

Πάρα πολλά εξ αυτών γίνονται για πρώτη φορά, τόνισε η Ρένα Δούρου αναφερόμενη στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού για την υδροδότηση της Αίγινας ή το μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας που σήμερα τρέχει με 168 έργα, προϋπολογισμού μισού δις ευρώ, δηλαδή το 24% του Τεχνικού Προγράμματος.

Έργα όπως αυτά στη Μάνδρα, που επισκεφθήκαμε προχθές, το μεγάλο αντιπλημμυρικό της διευθέτησης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και του χειμάρρου Σούρες, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων και τη νέα χάραξη της Εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, προϋπολογισμού 25 εκατομμύριων. 

«Αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής με 360 ανοικτά εργοτάξια» 

«Εμείς αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής, με 360 ανοικτά εργοτάξια, που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δίνουν δουλειά στους πολίτες, με κορυφαίο παράδειγμα την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις μας στο Μικρολίμανο και τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, οδηγεί στη δημιουργία ενός υπερτοπικού αναπτυξιακού πόλου, της Αττικής Ριβιέρας».

«Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να πάμε μπροστά, να συνεχίσουμε, τιμώντας το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες. Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας του 2014, και βάζουμε νέους στόχους για μια Αττική με τις αστικές και ψηφιακές υποδομές που απαιτούν οι καιροί, με εμβάθυνση του κοινωνικού δικτύου που έχουμε δημιουργήσει με σύγχρονη διοίκηση, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία», επισήμανε η Περιφερειάρχης. «Τον δρόμο τον έχουμε χαράξει μαζί με τους πολίτες, που χωρίς τη στήριξή τους σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ, χάρη στους πολίτες αντέξαμε και αντέχουμε, τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης, ύβρεων και λοιδοριών».

Νωρίτερα η περιφερειάρχης απευθυνόμενη στους παραβρισκόμενος εξέφρασε την πίστη ότι στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα προς όλους εκείνους που έχουν βάλει στόχο, με κάθε μέσο, να ξαναπάρουν τα ηνία των ζωών μας και την εξουσία, στην Περιφέρεια « για να μας γυρίσουν στο χθες και την οπισθοδρόμηση και να καταστρέψουν ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και 4.5 χρόνια στην Αττική (να πηγαίνουν στην ώρα τους στα σχολεία 22.000 μαθητές, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, τα προγράμματα όπως το "Ρεύμα Για Όλους", ή τη "Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες", τη λειτουργία των 56 Κέντρων Κοινότητας, των Κοινωνικών Φαρμακείων, Παντοπωλείων, των Κέντρων για τους Αστέγους, για τα άτομα με αναπηρία, για τις κακοποιημένες γυναίκες κ.α

«Με μια φράση η πρότασή τους είναι μία», τόνισε και δεν έχει να κάνει με προγραμματικές θέσεις, αλλά με την αποδόμηση του έργου μας στην Αττική». «Γιατί το σαφές κοινωνικό πρόσημο αυτού του έργου τους ενοχλεί. Ενοχλεί τόσο τον τέως όσο και τον επίδοξο Περιφερειάρχη γιατί αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του κάλπικου νομίσματος της ψευδεπίγραφης ανάπτυξης, των δεκαετιών εξουσίας των κομμάτων τους, όταν κατέστρεφαν την Ελλάδα, την οδηγούσαν σε κρίση χρέους και Δημοκρατίας, απαξίωναν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντας την απλό ιμάντα μεταβίβασης αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας», προσέθεσε η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL