Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
«Ξεκολλούν» δημοτικά έργα που ήταν για χρόνια στα αζήτητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ξεκολλούν» δημοτικά έργα που ήταν για χρόνια στα αζήτητα

Δημοτικά έργα που για πάνω από 10 χρόνια είχαν παγώσει και τα κτήρια ρήμαζαν από την φθορά του χρόνου, ολοκλήρωσε με πρωτοβουλία του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης εξασφαλίζοντας επαρκή χρηματοδότηση. Πρόκειται για έργα με μεγάλη αξία για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, που τόσο ανάγκη έχει η νέα γενιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του κλειστού κολυμβητηρίου στον Αγ. Δημήτριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η εγκατάσταση είχε μείνει ημιτελής εδώ και 16 χρόνια. Να σημειωθεί ότι οι δύο πισίνες είχαν παραδοθεί μεν, χωρίς τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό δε. Συνεπώς όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Αξιοποιώντας την χρηματοδότηση ύψους 322.000 ευρώ από τον “Φιλόδημο”, πρόγραμμα που σχεδίασε ο Αλ. Χαρίτσης, η δημοτική αρχή Αγ. Δημητρίου μπόρεσε να προχωρήσει το έργο και η εγκατάσταση λειτουργεί πλέον παρέχοντας στους μαθητές με ειδικές ανάγκες επιτέλους τη θεραπευτική αγωγή που δικαιούνται.

Ένα άλλο σημαντικό έργο που ήταν για 10 χρόνια βαλτωμένο είναι το κλειστό γυμναστήριο στο Καναλλάκι της Πάργας. Η «περιπέτεια» του έργου άρχισε το 2004, που ενώ είχε δημοπρατηθεί, οι εργασίες σταμάτησαν το 2009. Χάριν της χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας, όταν εκεί εθήτευε ο Αλ. Χαρίτσης.

Οι εργασίες επανεκκίνησαν και προ ημερών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χώρου με τον δήμαρχο Πάργας, Αντ. Νάστα να εκφράζει ευχαριστίες προς τον Αλ. Χαρίτση. «Εμείς δεν ζητάμε κομματικές ταυτότητες όταν χρηματοδοτούμε έργα. Μας ενδιαφέρει μόνο η ειλικρινής συνεργασία και η κοινωνική ανταποδοτικότητα των έργων και προχωράμε μπροστά με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης ολοκληρώνοντας ένα ακόμη έργο που ήταν στα αζήτητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL