Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ο Θεοδωρικάκος παραδέχεται ότι δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Θεοδωρικάκος παραδέχεται ότι δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος περιοδεύει ανά την χώρα για να διαφημίσει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που με καθυστέρηση δέκα μηνών υποκατέστησε το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», ένα ακόμη αυτογκόλ του τον εξέθεσε. Πρόκειται για τη γραπτή απάντηση που έδωσε στον προκάτοχό του Πάνο Σκουρλέτη και σε 34 ακόμη ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πορεία των έντεκα υπό ένταξη στον «Φιλόδημο Ι» πολύ σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 38,8 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι ο υπουργός Εσωτερικών παρέλαβε τον φάκελο των έντεκα υπό ένταξη έργων τον Ιούλιο του 2019 και αρκετούς μήνες αργότερα δήλωνε δημόσια ότι θα τα προχωρήσει. Εις μάτην...

Στη γραπτή λοιπόν απάντησή του, δήλωσε όχι απλώς ότι δεν έχει προχωρήσει τα έργα, αλλά και ότι “διαμορφώνει ειδικό πρόγραμμα”. Συγκεκριμένα, απάντησε: «Το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διαμορφώνει ειδικό πρόγραμμα υλοποίησης αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με πόρους που θα προέρχονται τόσο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών όσο και από το ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

«Πόσα ψέματα ακόμα, κ. Θεοδωρικάκο;» διερωτάται ο τέως υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για να προσθέσει: «Είναι προφανής και αντιληπτή από όλους τους πολίτες και τους αυτοδιοικητικούς η προπαγάνδα του κ. Θεοδωρικάκου για την εξαφάνιση του 'Φιλόδημος' με χονδροειδέστατα ψέματα για δήθεν έλλειψη χρηματοδότησης». «Πότε επιτέλους θα πείτε την αλήθεια στον κόσμο για τη χρηματοδότηση του ‘Φιλόδημου’;» ρωτά ο τέως υπουργός Εσωτερικών καλώντας τον νυν υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει «εάν τελικά υπάρχει ή όχι νέα συμφωνία χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». «Για πόσο ακόμα θα φωτογραφίζεστε με δημάρχους και περιφερειάρχες ανακοινώνοντας εντάξεις έργων για τα οποία δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια;», συνεχίζει σε έντονο ύφος ο Π. Σκουρλέτης για να καταλήξει: «Τελικά, είναι προτεραιότητά σας ή όχι η Πολιτική Προστασία και η ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης;».

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΡΔΟΥΡΑΚΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL