Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ανοιχτή Πόλη: / Ανοιχτή Πόλη: Ο Δήμος Αθηναίων να αναλάβει τη λειτουργία του Γηροκομείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη: / Ανοιχτή Πόλη: Ο Δήμος Αθηναίων να αναλάβει τη λειτουργία του Γηροκομείου

Συνεχίζει τη συλλογή τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» για τη στήριξη τόσο των ηλικιωμένων όσο και των εργαζόμενων του Γηροκομείου Αθηνών καλώντας τους πολίτες να ανταποκριθούν στις ανελαστικές ανάγκες που έχουν προκύψει και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοΐου. Την ίδια ώρα, η «Ανοιχτή Πόλη» καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση του μεγαλύτερου γηροκομείου της χώρας.

Υπενθυμίζοντας την ανάγκη το Γηροκομείο Αθηνών να επανέλθει σε «καθεστώς εύρυθμης λειτουργίας», η «Ανοιχτή Πόλη» επαναφέρει την πρότασή της προς τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι «ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να αναλάβει τη λειτουργία του Γηροκομείου ως εποπτεύουσα αρχή ορίζοντας μεταβατική διοίκηση που θα προχωρήσει σε αρχαιρεσίες εκλογής αιρετής διοίκησης, ενεργοποιώντας τη δημοτική Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, αλλά και κάνοντας προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του σχετικού θεσμικού πλαισίου».

Να σημειωθεί ότι επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη μετά από δικαστικό αγώνα είχε επιτευχθεί η σύσταση προσωρινής διοικούσας αρχής για τη λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών με ταυτόχρονη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου έως ότου συγκροτηθεί η γενική συνέλευση για τη διενέργεια διαφανών εκλογών και την ανάδειξη νέας διοίκησης του ιδρύματος. Ωστόσο, λυσσαλέα ήταν η μάχη που έδινε ο Προκόπιος Μπούμπας, ο έκπτωτος αρχιμανδρίτης και πρόεδρος της απελθούσας διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να περιέλθει το ίδρυμα ξανά σε δεινή οικονομική κατάσταση.

«Η διαχείριση της έκπτωτης και υπόδικης διοίκησης Μπούμπα, αλλά και η κωλυσιεργία της προσωρινής διοίκησης έχουν πλέον οδηγήσει το ίδρυμα να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυτονόητες υποχρεώσεις του απέναντι στους ανθρώπους που φιλοξενεί αλλά και απέναντι στους εργαζομένους του, οι οποίοι δουλεύουν απλήρωτοι και χωρίς καν μέσα ατομικής προστασίας για να μην λείψει τίποτα στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους» υπογραμμίζει η «Ανοιχτή Πόλη». «Η έκκληση της προσωρινής διοίκησης για στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης αποδεικνύει αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση» επισημαίνει η «Ανοιχτή Πόλη».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2103801921 ώστε να συλλεχθεί η προσφορά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL