Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Σχεδιάζουν εισιτήριο στο Φιλοπάππου, τον Εθνικό Κήπο και αλλού (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχεδιάζουν εισιτήριο στο Φιλοπάππου, τον Εθνικό Κήπο και αλλού (Ηχητικό)

Κόντρα στην σαφή θέση του ΣτΕ ότι είναι δημόσιος χώρος, ο Κ. Μπακογιάννης μεθοδεύει ιδιωτική διαχείριση με στόχο τα έσοδα για τον λόφο Φιλοπάππου, αλλά και τον Εθνικό Κήπο και άλλους χώρους, αλλά οι πολίτες θα αντιδράσουν ξανά γιατί καταλαβαίνουν και τις προθέσεις τους και τις θέσεις πίσω από αυτές, είπε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Ρήγας Αξελός Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/791944516&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Δεν είναι «για τα ψιλά» η ιδιωτικοποίηση Φιλοπάππου, Εθνικού Κήπου και άλλων χώρων, έγινε γρήγορα και με τα δικαστήρια κλειστά, είπε ο κ. Αξελός, αλλά όπως θύμισε, δεν εφαρμόζονται όλα, η αντίδραση των κατοίκων τα εμποδίζει εν τοις πράγμασι.

Η πλειοψηφία Μπακογιάννη θέλει να τα ελέγχει εκτός δημοτικού συμβουλίου, να τα διαχειρίζεται εν λευκώ μία διορισμένη ΑΕ, την ώρα που το ΣτΕ ρητά έχει αναφέρει ότι ο λόφος Φιλοπάππου είναι δημόσιος χώρος. Ο Δήμος πρέπει να τον φροντίζει, όχι να τον μαντρώσει, να τον δώσει σε ΑΕ. Θύμισε μάλιστα ότι είχε υπάρξει ξανά προσπάθεια περίφραξης, όπως και για την Πνύκα και αλλού, να γίνουν φυλασσόμενοι χώροι με εισιτήριο, κρανίου τόπος, αλλά σταμάτησαν μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις.

Αντί αντίστοιχα να φτιάξει τον Εθνικό Κήπο η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, επικρατεί η λογική «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Για τον χώρο, όπως είπε, είχαν συγκρουστεί πολύ μεγάλα, ακόμη και τραπεζικά, συμφέροντα στο παρελθόν. Ουαί και αλίμονο εάν ο Κήπος δεν ανήκει στο Δήμο αλλά σε ανεξέλεγκτες ΑΕ. Καταλαβαίνουμε τις προθέσεις τους και τις θέσεις πίσω από αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL