Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μέσα στα σκουπίδια ζουν 250 υπάλληλοι του υπ. Παιδείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέσα στα σκουπίδια ζουν 250 υπάλληλοι του υπ. Παιδείας

Καταδικασμένες στη βρομιά είναι εδώ και είκοσι ημέρες οι περιφερειακές διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας που στεγάζονται σε κτήριο στο Μεταξουργείο, καθώς έληξε η σύμβαση καθαριότητας που είχε αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής και η διοίκηση Πατούλη δεν μερίμνησε για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού. Το ζήτημα τέθηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα να δεσμεύεται για διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού ύψους 60.000 ευρώ, που θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα, και για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, που θα απευθύνεται σε εταιρείες με συνεργατικό χαρακτήρα.

Στο κτήριο όπου απασχολούνται 250 εργαζόμενοι των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού η κατάσταση είναι αφόρητη. “Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες”, λένε οι εργαζόμενοι ενθυμούμενοι ότι έχουν ξαναβιώσει την έλλειψη καθαριότητας στον χώρο εργασίας τους. “Όταν ήμασταν στο προηγούμενο κτήριο, στην Ομόνοια, επί 7 χρόνια βάζαμε κάθε εβδομάδα από δύο ευρώ ρεφενέ για να πληρώνουμε την καθαρίστρια μια φορά την εβδομάδα”, λένε οι υπάλληλοι υπογραμμίζοντας ότι “είναι ντροπή να το ξαναζούμε αυτό το πράγμα”. “Πρέπει κάτι να γίνει, γιατί εκτός από εμάς έρχονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί για να μετεκπαιδευτούν” σημειώνουν κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ιδίως για τα παιδιά με αναπηρία που επισκέπτονται τον χώρο για τη διάγνωση των παθήσεών τους. Με παρέμβασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Τραγάκη επικαλέστηκε την “ανθρωπιά” της διοίκησης της Περιφέρειας, “για να εξασφαλίσετε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας”.

“Η διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και σε αυτούς τους χώρους εργασίας των υπαλλήλων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ήτανε και είναι προτεραιότητα, όχι μόνο για τη ‘Δύναμη Ζωής’ αλλά για κάθε πολίτη”, τονίζει η παράταξη με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου. “Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες, και να προχωρήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος, στη βάση της θεσμικής της υποχρέωσης κι ενώ όφειλε, από τον Σεπτέμβριο 2019 που ανέλαβε, να έχει προχωρήσει στη διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων για τις υπηρεσίες καθαριότητας καθώς γνώριζε ότι αυτή που είχε συναφθεί επρόκειτο να λήξει στις 31.01.2020”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Δύναμη Ζωής”.

Στην παρέμβασή του ο τέως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος έθεσε ως προτεραιότητα την απευθείας ανάθεση για υπηρεσίες καθαριότητας στο εν λόγω κτήριο. Την πρόταση υιοθέτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα να διερευνήσει τη δυνατότητα απευθείας ανάθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL