Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Εριφύλη Χιωτέλλη: Να παρέμβει η Εισαγγελία για τα σκουπίδια της Μόριας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εριφύλη Χιωτέλλη: Να παρέμβει η Εισαγγελία για τα σκουπίδια της Μόριας

Άλλη μία πράξη του δράματος με τίτλο: «Πώς να πνιγούμε στα σκουπίδια»

Και επειδή η άλλοτε ευαισθητοποιημένη υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας  που έκανε μηνύσεις για  πολύ μα πολύ μικρότερο πρόβλημα τώρα κοιμάται τον ύπνο του δεν είδα δεν άκουσα δεν με αφορά, είπαμε να θέσουμε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενημερώσαμε λοιπόν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας  τον Δήμαρχο και τους συναδέλφους δημοτικούς   Συμβούλους πως η κατάσταση έξω από το ΚΥΤ της Μόριας  είναι απερίγραπτη. Βουνά ολόκληρα σκουπιδιών καλύπτουν τον κεντρικό δρόμο και συσσωρεύονται μέρες τώρα δημιουργώντας μια απερίγραπτη κατάσταση και ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των προσφύγων και μεταναστών όσο και τον γηγενών κατοίκων.

Επισημάναμε δε πως η κατάσταση ως έχει σήμερα εκτός από τους κινδύνους που δημιουργεί για την υγεία των ανθρώπων δημιουργεί και άλλους κινδύνους.

Τα σκουπίδια αυτή τη στιγμή κλείνουν τον κεντρικό δρόμο και  κάνουν αδύνατη την πρόσβαση σε ένα αυτοκίνητο της πυροσβεστικής σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβει.

Σε περίπτωση δε μια δυνατής βροχής μπορεί ο καθένας νομίζω να φανταστεί που θα καταλήξουν όλα αυτά τα σκουπίδια! Θα μεταφερθούν στις παραλίες της Παναγιούδας  και θα ρυπάνουν σε μεγάλο βαθμό τη  θάλασσα με την εναπόθεση μεγάλης ποσότητας πλαστικών στο βυθό της.

Βουνά λοιπόν σκουπιδιών, υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα για τους κατοίκους και το τόπο.

Πως όμως φτάσαμε ως εδώ;

Μέχρι τον Αύγουστο του 2019 η σύμβαση του καθαρισμού  του ΚΥΤ Μόριας είχε ανατεθεί σε ντόπιο επιχειρηματία.  Τα σκουπίδια λοιπόν μαζεύονταν από τον επιχειρηματία  και με τη βοήθεια των ατόμων που δούλευαν στο ΚΥΤ μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας έβγαζαν τα σκουπίδια στους κάδους  και ο επιχειρηματίας σαν ανταπόδοση της βοήθειας αυτής  μετέφερε τα σκουπίδια στη χωματερή. Βοηθούσε και ο Δήμος με 1-2 αποκομιδές τη μέρα.

Μετά τον Αύγουστο ο κ. Κουμουτσάκος κάνει  δια του στρατού πανελλαδικό διαγωνισμό και την καθαριότητα του ΚΥΤ αναλαμβάνει επιχειρηματίας από Θεσσαλονίκη ο οποίος αναλαμβάνει συνολικά  τα σκουπίδια όλων των δομών του Β. Αιγαίου.

Ταυτόχρονα δίπλα στο ΚΥΤ της Μόριας προστίθεται τώρα πια μια πόλη 15.000 κατοίκων  οι οποίοι  αν σκεφτείς εναποθέτουν κατ’ ελάχιστον στα σκουπίδια δύο μπουκάλια νερό της ημέρα (60 το μήνα) ο καθένας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η μη ανανέωση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας μείωσε τους εργαζόμενους από σε 140 σε 20 αυτή τη στιγμή.

Τι γίνεται λοιπόν με τα σκουπίδια αυτού του χώρου που είναι γνωστός σε όλους μας ως «ζούγκλα»; Τα σκουπίδια μέσα από τη «ζούγκλα» τα μαζεύουν κάποιοι εθελοντές  από κάποιες ΜΚΟ  και τα συγκεντρώνουν στα σημεία που βλέπετε και στη φωτογραφία.

Από το σημείο αυτό και μετά απ’ ότι φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τα παίρνει κανείς.

Ρωτήσαμε λοιπόν το Δήμαρχο Κ. Κύτελη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δαγκλή τι προτίθενται να κάνουν για να αντιμετωπίσουν αυτή την υγειονομική και περιβαλλοντική Βόμβα.

Ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε:α) ότι αυτές τις φωτογραφίες τις πήγε στο Μαξίμου και τις είδαν υψηλόβαθμα στελέχη.

β) ότι η σύμβαση είναι ημιτελής και δεν εκτελείται αφού ενώ ο εκ Θεσσαλονίκης επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος από τη σύμβαση να πηγαίνει τα σκουπίδια όπου του υποδείξει ο Δήμος και δεν το κάνει.

γ) ότι ζήτησε προσωπικό και μηχανήματα, ελπίζει και περιμένει και ότι όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ακούστε λοιπόν κ. Δήμαρχε!!!

Περιμένοντας και ελπίζοντας δεν γίνεται να συνεχίσουμε. Αυτό δεν είναι απάντηση είναι ευχολόγιο. Η Δημοτική αρχή είναι για να δίνει λύσεις όχι για να κάνει ευχές.

Αν η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται (που δεν ανταποκρίνεται) να την καταγγείλετε  δημόσια!!

Αν μας ρωτήσετε έχουμε να σας προτείνουμε λύσεις! Αλλά δεν το κάνετε! Πάλι τα ξέρετε όλα!

Ζητήστε από το Υπουργείο εσωτερικών έκτακτη ενίσχυση τώρα για αποκομιδή του τεράστιου όγκου των σκουπιδιών πριν να είναι αργά!

Ζητήστε τώρα ανανέωση συμβάσεων και αύξηση του αριθμού των θέσεων κοινωφελούς εργασίας

Ερευνήσετε τη δυνατότητα συλλογής και ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών από εταιρείες . Θα σας απαλλάξουν από μεγάλες ποσότητες αποκομιδής!

Έχουμε να σας προτείνουμε κι άλλα αλλά εσείς κυβερνάτε μας το είπατε από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΙΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ!!!!!!!

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!

Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙΤΕ  ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!

Χιωτέλλη Εριφύλη  επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ¨Με πυξίδα τον πολίτη»

πηγή Στο Νησί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL