Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Σαν έτοιμη από καιρό η Δ. Αλεξίου εντάχθηκε στην παράταξη Ζέρβα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαν έτοιμη από καιρό η Δ. Αλεξίου εντάχθηκε στην παράταξη Ζέρβα

Θεσσαλονίκη: Ουδεμία έκπληξη προκάλεσε η επίσημη προσχώρηση της δημοτικής συμβούλου Δήμητρας Αλεξίου, που εξελέγη με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, στην παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Εξάλλου ήταν εμφανές από την αρχή ότι η προσχηματική ανεξαρτητοποίησή της ήταν ουσιαστικά ο θάλαμος αναμονής γι' αυτό που ανακοινώθηκε χθες και για αναλάβει ρόλο στη νέα, δεξιόστροφη και συντηρητική, όπως κατέληξε, διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου ευχήθηκε στην πρώην δημοτική σύμβουλο της παράταξής της «καλή επιτυχία στη νέα θέση στη Διοίκηση του Δήμου, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι αποτελούσε αυτοσκοπό γι' αυτήν». Αυτοσκοπός διότι, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η Δ. Αλεξίου, που ήταν αλεξιπτωτιστής στο ψηφοδέλτιο με το οποίο εξελέγη και το στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές κινήσεις και κοινωνικές ομάδες, είχε τα δικά της σχέδια και φιλοδοξίες που βήμα βήμα τα υλοποιεί.

Με δεδομένο ότι η παράταξη του κ. Ζέρβα στον πρώτο γύρο των εκλογών εξέλεξε μόλις έξι δημοτικούς συμβούλους, ο δήμαρχος, αντί να επιδιώξει συμμαχίες και βοηθούμενος από τις αλλαγές που έκανε η Ν.Δ. στον «Κλεισθένη» και του έδωσαν υπερεξουσίες, άρχισε τις μεταγραφές δημοτικών συμβούλων, μοιράζοντας αξιώματα και αντιδημαρχίες. Έτσι συνεργάστηκε με έναν δεξιό υποψήφιο που πήρε την αντιδημαρχία των έργων και στη συνέχεια λεηλάτησε τις δύο μεγαλύτερες δεξιές παρατάξεις του Ν. Ταχιάου και του Γ. Ορφανού, έκανε αντιδήμαρχο ένα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Σπ. Βούγια και προσέγγισε αμέσως την Δ. Αλεξίου από την παράταξη της Κ. Νοτοπούλου μόλις εκείνη «ανεξαρτητοποιήθηκε».

Σε ό,τι αφορά την τακτική που ακολούθησε η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος, υπενθυμίζει ότι «η κ. Αλεξίου, δηλώνοντας ότι δεν ασπάζεται την κομματική αντιπαράθεση, αν και δεξιόστροφων αντιλήψεων και πεποιθήσεων, κατάφερε να εκλεγεί με την παράταξη 'Θεσσαλονίκη Μαζί', με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς» (σ.σ.: προφανώς τη βοήθησε και το επίθετό της που ξεκινά από «Α»). «Μετά την εκλογή της απείχε συνειδητά από όλες τις συναντήσεις της δημοτικής μας παράταξης και ουδέποτε συζήτησε τις προθέσεις της στα καταστατικά όργανα. Προφανώς για να κάνει αισθητή την παρουσία της στη νέα διοίκηση, αρχικά ανεξαρτητοποιήθηκε, εν συνεχεία, επειδή μάλλον δεν της αρκούσε η θέση των εδράνων της αντιπολίτευσης, μεταπήδησε στη διοίκηση του κ. Ζέρβα με πρόσχημα τη διασύνδεση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αλεξίου αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα της στο δημοτικό συμβούλιο, διότι προφανώς θεωρεί ότι εξελέγη "με το σπαθί της" και μόνο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL