Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Σήμερα στις 11 π.μ. στο 5ο Α.Τ. Εξαρχείων - Οι κάτοικοι καταγγέλλουν κύμα κλοπών και ναρκεμπόριο υπό τα όμματα της αστυνομίας: "Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας" * Την κυβερνητική πολιτική θεατρινισμών στηλιτεύει ο Γ. Ραγκούσης / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πραγματική ανομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στις 11 π.μ. στο 5ο Α.Τ. Εξαρχείων - Οι κάτοικοι καταγγέλλουν κύμα κλοπών και ναρκεμπόριο υπό τα όμματα της αστυνομίας: "Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας" * Την κυβερνητική πολιτική θεατρινισμών στηλιτεύει ο Γ. Ραγκούσης / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πραγματική ανομία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 π.μ. έξω από το 5ο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων προχωρούν οι κάτοικοι της περιοχής απαιτώντας να τους προστατεύσει από τις συμμορίες, τους ληστές, τους εμπόρους ναρκωτικών που λυμαίνονται την περιοχή. Για “πολιτική αστυνομικών θεατρινισμών κι όχι ουσιαστική πολιτική ασφάλεια” επικρίνει την κυβέρνηση και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Αφού υπήρξε η έγγραφη διαμαρτυρία των κατοίκων, ομάδα της ΟΠΚΕ επενέβη χθες στην πλατεία Εξαρχείων προχωρώντας στην προσαγωγή 12 ατόμων για υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών, κλοπές και ληστείες. Από την πλευρά της η “Ανοιχτή Πόλη” υποστηρίζει ότι τα προβλήματα οφείλονται στη χρόνια εγκατάλειψη της περιοχής και σε αυτό το πλαίσιο στηρίζει τη διαμαρτυρία των κατοίκων.

Πάντως, οι κάτοικοι των Εξαρχείων υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια η περιοχή βρίσκεται σε “κατάσταση πολιορκίας”, αφενός λόγω “της λαίλαπας του Airbnb και των κτηματομεσιτικών παιχνιδιών, που αυξάνουν τα ενοίκια εις βάρος των μόνιμων κατοίκων”, αφετέρου λόγω “της εγκαθίδρυσης κανονικών συμμοριών με κύρια δραστηριότητα το ναρκεμπόριο, που έχει μετατρέψει την άλλοτε πιο ασφαλή γειτονιά της Αθήνας σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου”.

“Και ενώ η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν την ‘τιμητική’ τους, εξαιτίας μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά και ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο Α.Τ. Εξαρχείων και τα ΜΑΤ” υπογραμμίζουν οι κάτοικοι. “Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα” υπογραμμίζουν κάτοικοι επισημαίνοντας ότι “όσοι κάνουν το βήμα να πάνε στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα να καταγγείλουν θα ακούσουν ίσως τη φωνή του αξιωματικού υπηρεσίας να λέει το γνωστό ‘να το ξέρετε ότι κάθε μήνυση κατά αγνώστου θα πάρει αρκετές ώρες!’ που δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό”.

“Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν βγαίνοντας στο άκουσμα σπασίματος ή συναγερμού παλιότερα δέχονταν τη χλεύη τους ή βρίζονταν, ενώ το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται οι ίδιοι, είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια κ.λπ.”. Παράλληλα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι ληστές με την άνεσή τους ξεκαθαρίζουν τα κλοπιμαία φανερά σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας στην Ερεσσού ή στη Θεμιστοκλέους.

“Νόμος και Τάξη”

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν μια “ιδιάζουσα ψυχολογική βία”, η οποία έρχεται να συνδυαστεί “με τον θυμό από το επικοινωνιακό σόου και την υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί νόμου και τάξης, που τρομοκρατεί με τα ΜΑΤ τη γειτονιά, δέρνοντας άσχετους και μαζεύοντας μωρομάνες από καταλήψεις, ενώ αφήνει τις συμμορίες όχι μόνο ανέγγιχτες, αλλά όλο και πιο θρασείς μετά από κάθε τέτοια ‘επιχείρηση’”.

“Αυτά είναι τα πραγματικά Εξάρχεια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη μετά από έξι μήνες πολιτικής αστυνομικών θεατρινισμών κι όχι ουσιαστικής πολιτικής ασφάλειας” υπογραμμίζει ο Γ. Ραγκούσης. “Η περιγραφή από τους ίδιους τους κατοίκους των Εξαρχείων της δυσώδους καθημερινότητάς τους αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της μοναδικής αλήθειας. Της αλήθειας όπως τη ζουν και την περιγράφουν οι ίδιοι. Αύξηση της εγκληματικότητας, αύξηση της παραβατικότητας, ναρκομαφίες όπως τις ονομάζουν” σημειώνει ο Γ. Ραγκούσης, για να καταλήξει: “Ούτε νόμος, ούτε τάξη, ούτε άβατο για τις εγκληματικές συμμορίες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL