Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Πιάστηκαν στα χέρια Πρωτούλης και Τζήμερος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιάστηκαν στα χέρια Πρωτούλης και Τζήμερος

Ένταση σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής μετά από επίθεση του Θάνου Τζήμερου στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη, με τους δύο άνδρες να έρχονται στα χέρια. Ο πρόεδρος του οργάνου Χρήστος Θεοδωρόπουλος ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία παρέμεινε εντός του χώρου της συνεδρίασης και μετά τη λήξη του επεισοδίου.

Ο πρόεδρος του οργάνου προχώρησε σε δύο διακοπές της χθεσινής συνεδρίασης. Την πρώτη γιατί ο Θάνος Τζήμερος, με αφορμή τη συζήτηση για επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, αποκάλεσε τον Γιάννη Πρωτούλη “άεργο” και “κομματικό μισθοδοτούμενο”. Στη δεύτερη διακοπή, ο Θ. Τζήμερος πέρασε προκλητικά δίπλα από τον Γ. Πρωτούλη και τον αποκάλεσε “σταλινοφασίστα”.

Εκνευρισμένος, ο Γ. Πρωτούλης αποκάλεσε τον Θ. Τζήμερο “ξεφτίλα”, “επαγγελματία ρουφιάνο” και “ναζί με κοστούμι”. Με τις αντεγκλήσεις να συνεχίζονται, ο Γ. Πρωτούλης πέταξε στον Θ. Τζήμερο ένα φλιτζάνι γεμάτο καφέ. Βλέποντας τη χειρονομία του Γ. Πρωτούλη, ο Θ. Τζήμερος του όρμηξε. Εκείνη την ώρα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση και κάλεσε την αστυνομία για να χωρίσει τους δύο. Μόνο που όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Χρ. Θεοδωρόπουλος δεν ζήτησε την απομάκρυνση της αστυνομίας.

Την παρουσία ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας στηλίτευσαν οι αριστερές παρατάξεις, καταδικάζοντας την επίθεση του Θ. Τζήμερου. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θοδωρής Σχοινάς ζήτησε εκ νέου την αποχώρηση των αστυνομικών, υπενθυμίζοντας ότι στην προηγούμενη θητεία, που είχε συμβεί αντίστοιχο σκηνικό όταν ο Θ. Τζήμερος είχε επιτεθεί στον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μανουσογιαννάκη κατεβάζοντας τις αφίσες του ΠΑΜΕ, είχε παρέμβει η αστυνομία έξω από τον χώρο του περιφερειακού συμβουλίου και ακολούθως είχε διακοπεί η συνεδρίαση, που επαναλήφθηκε σε επόμενη ημέρα.

Για “νέα διοίκηση” και “νέα ήθη” έκανε λόγο με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” Ρένα Δούρου, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι “για πρώτη φορά η Ελληνική Αστυνομία εισήλθε στον χώρο συνεδρίασης της ολομέλειας του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής”. “Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη, που απαξιώνει τη λειτουργία του κορυφαίου αντιπροσωπευτικού συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας. Μια εξέλιξη που μαρτυρά την ένδεια των επιχειρημάτων και την προσφυγή σε λογικές που παραπέμπουν στο χθες” υπογράμμισε η Ρ. Δούρου.

“Για την Ιστορία, θυμίζουμε ότι ουδέποτε, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις, η διοίκηση της 'Δύναμης Ζωής' δεν ζήτησε την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου” σημείωσε η Ρ. Δούρου, προσθέτοντας: “Και τούτο γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το πραγματικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πολιτών και την ενίσχυση της δημοκρατίας έχει να κάνει με την πραγματική στήριξη των ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ. στο έργο τους και όχι με το να τους ζητείται να λειτουργήσουν ως τοποτηρητές σε μια συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου!”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL