Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Συνεχίζεται η στήριξη ευπαθών ομάδων από τις λαϊκές αγορές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται η στήριξη ευπαθών ομάδων από τις λαϊκές αγορές

Την επανέναρξη του προγράμματος στήριξης ευπαθών ομάδων από τις λαϊκές αγορές από τη διοίκηση Πατούλη την 1η Νοεμβρίου χαιρετίζει η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” Ρένα Δούρου, μια που πρόκειται για συνέχιση της δικής της πολιτικής στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Η Ρ. Δούρου υπενθύμισε ότι για το 2019 έχουν δεσμευτεί 2 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, ποσό διπλάσιο σε σχέση μ’ αυτό που δινόταν σε ετήσια βάση την περίοδο 2017 - 2018. Αναφερόμενη στον σχεδιασμό του προγράμματος, εξήγησε ότι αυτό εντασσόταν σε ένα ευρύτερο πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής της διοίκησης της “Δύναμης Ζωής”, που μαζί με τα προγράμματα “Ρεύμα Για Όλους”, τα 55 Κέντρα Κοινότητας, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ατόμων με Αναπηρία, Κακοποιημένων Γυναικών, αλλά και τα κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία αποσκοπούν στη στήριξη όσων επλήγησαν από την ανθρωπιστική κρίση με σκοπό την ανάσχεση της περαιτέρω φτωχοποίησής τους.

Η τέως περιφερειάρχης υπενθυμίζει ότι επί διοίκησής της στις 25 Ιουλίου 2019 είχε αποφασιστεί η προσωρινή αναστολή, του εν λόγω προγράμματος προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες πληρωμών των κουπονιών στις ομοσπονδίες των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών. Ως εκ τούτου, χαιρετίζει τη νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επί διοίκησης Πατούλη για την τετράμηνη εξόφληση των οφειλών προς τους πωλητές λαϊκών αγορών και την επανέναρξη του προγράμματος από την 1η Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL