Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Επίθεση Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζει τους τόνους ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού επιλέγοντας να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατανομή των εδρών τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει καταθέσει γραπτή πρόταση. Όπως έγραψε μάλιστα η “Α” στο φύλλο της Τρίτης, το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού μετατίθεται κατά έναν μήνα, δηλαδή πρόκειται να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο και προς το παρόν η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θέτει σε προτεραιότητα τη σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης για βελτίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που σχετίζονται με τις εκλογές. Κι όλα αυτά λίγες μέρες τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, με την προσδοκία για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους στο θέμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό (ρ/σ Θέμα FM), οι πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις θα αφορούν ημερομηνίες και τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας των εκλογών, που “ελαφρώς θα διευρυνθούν για να καταστεί δυνατή η επιστολική ψήφος αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους βουλευτές να επικοινωνούν καλύτερα με το εκλογικό σώμα”. Προετοιμάζοντας μάλιστα το έδαφος για τις επικείμενες αλλαγές, ο υπουργός είχε επικοινωνία χθες με τον πρόεδρο Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κώστα Δημητρίου.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός έθεσε το ζήτημα της εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων που εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Για τους Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν να ψηφίσουν, ο υπουργός πρόκρινε την υποβολή αίτησης μέσω Τaxisnet. “Μας ενδιαφέρει ότι οι άνθρωποι που θα κάνουν τις αιτήσεις πρέπει να έχουν ελληνικό ΑΦΜ. Θα έχουν συμφέροντα, θα έχουν επαφή με την Ελλάδα. Δεν θα έχουν απλώς ότι προέρχονται από Έλληνες παππούδες και προπαππούδες. Θα έχουν άμεση σχέση με τη χώρα” τόνισε εκτιμώντας τον αριθμό τους σε 350.000.

Χωρίς πάντως να δίνει την πρότασή του για την κατανομή εδρών, ο Τ. Θεοδωρικάκος επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν η πρότασή του δεν προμετρά ισότιμα την ψήφο των εντός και των εκτός επικράτειας. “Όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν. Μπορεί να συζητηθεί αν μπορεί να γίνει με την επιστολική ψήφο -όπως πιστεύουμε εμείς- ή μπορεί να γίνει στα προξενεία ή μπορεί να γίνουν και με τα δύο” σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL