Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Στο πλευρό του Χρ. Βρεττάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο πλευρό του Χρ. Βρεττάκου

Πυκνώνουν τα μηνύματα συμπαράστασης στον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο μετά την πρωτοφανή κίνηση της εταιρείας Oil One να καταθέσει αγωγή εις βάρος του αξιώνοντας το ποσό των 500.000 ευρώ με τον ισχυρισμό της συκοφαντικής δυσφήμισης. Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή ζητά την απομάκρυνσή όχι μόνο της εταιρείας, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και άλλων δύο εγκαταστάσεων της τσιμεντοβιομηχανίας Lafarge και των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ. καθότι η δυσοσμία στην περιοχή είναι ανυπόφορη. Με παρεμβάσεις τους, τόσο το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αιρετοί ζητούν την απόσυρση της αγωγής.

ΣΥΡΙΖΑ: “Εκδικητική ενέργεια”

“Η εκδικητική αυτή ενέργεια στο πρόσωπο του δημάρχου προσβάλλει συνολικά τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους και όσες διεκδικούν να υπηρετούν με συνέπεια και χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα, τους πολίτες που τους εξέλεξαν, όσους και όσες αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα σε καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών τους” υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζοντας ότι οι κάτοικοι του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας “βιώνουν εδώ και δεκαετίες τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και την ποιότητα ζωής τους, εξαιτίας της λειτουργίας πολλών βιομηχανικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έπρεπε να μετεγκατασταθούν εκτός αστικών περιοχών”, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης υποστηρίζει στο μήνυμα συμπαράστασής του ότι “για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών”. “Είναι επιβεβλημένο άμεσα και χωρίς περαιτέρω εμπόδια να επιτραπεί στους ερευνητές να ολοκληρώσουν το ερευνητικό τους έργο, που έχει ως σκοπό να προστατεύσει τους πολίτες από τη ρύπανση” τονίζει ο δήμαρχος Περάματος.

“Ανοιχτή Πόλη”: Τρομοκρατική νοοτροπία

Σε υψηλούς τόνους είναι και η ανακοίνωση της “Ανοιχτής Πόλης”, της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων. “Η τρομοκρατικής νοοτροπίας αγωγή της Oil One κατά του δημάρχου Κερατσινίου έρχεται λίγο μετά την ψήφιση του λεγόμενου ‘αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου’, το οποίο η WWF έχει ήδη χαρακτηρίσει ‘αναχρονιστικό’, καθώς αποδιαρθρώνει τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τους σχετικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς” υπογραμμίζει η “Ανοιχτή Πόλη”, προσθέτοντας: “Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι προφανές ότι η άποψη των τοπικών κοινωνιών και των αιρετών εκπροσώπων τους καθίσταται ‘δημοκρατική όχληση’”.

“Η Oil One, αντί να πουλάει ‘τσαμπουκά’, θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα την αγωγή και να απαντήσει στο αίτημα που έχει τεθεί, τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από την Περιφέρεια Πειραιά για διερεύνηση των αιτιών της συνεχιζόμενης μόλυνσης του αέρα που καθημερινά αναπνέουν οι κάτοικοι” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η “Ανοιχτή Πόλη”.

Γ. Σταθόπουλος: “Κίνηση ενάντια στη δημόσια υγεία”

“Βασικό μέλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλει και πρέπει να είναι η διαφύλαξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών” υπογραμμίζει ο τέως δήμαρχος Αγ. Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης “Νίκη των Πολιτών” Γιάννης Σταθόπουλος. “Η κίνηση της εταιρείας δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Χρήστου Βρεττάκου, αλλά εναντίον όλου του προοδευτικού χώρου, όλων όσοι παλεύουν και αγωνίζονται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος”, επισημαίνει ο Γ. Σταθόπουλος εκφράζοντας τη στήριξή του στον αγώνα των πολιτών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και στον δήμαρχο Χρ. Βρεττάκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL