Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ολγα Γεροβασίλη για το "112": / Ολγα Γεροβασίλη για το "112": Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα οριστικής λειτουργίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολγα Γεροβασίλη για το "112": / Ολγα Γεροβασίλη για το "112": Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα οριστικής λειτουργίας

“Να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του έργου και να ολοκληρώσει επιτυχώς την πιλοτική λειτουργία, να παραλάβει έργο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και να θέσει σε επιχειρησιακή λειτουργία το νέο 112” καλεί την κυβέρνηση η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις εντοπισμένες καθυστερήσεις λειτουργίας του συστήματος. Να σημειωθεί ότι το σύστημα λειτούργησε πιλοτικά τις τελευταίες ημέρες αποστέλλοντας το Σάββατο επαναλαμβανόμενα μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες. Βέβαια, το σύστημα δεν λειτούργησε στην πυρκαγιά του Υμηττού, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη να μην δίνει σαφή απάντηση για τη μη ενεργοποίησή του.

Με δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη εξηγεί ότι το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αναβάθμισης του συστήματος 112 “από τον Μάιο του 2019 βρίσκεται στην τελική του φάση, τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας”. “Η τελική παράδοση του έργου και η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία του αναμένεται στο τέλος του φθινοπώρου του 2019”, υπογραμμίζει. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι για να παραλάβει η νέα κυβέρνηση την πιλοτική εφαρμογής του συστήματος 112 “είχαν κατασκευαστεί δύο κέντρα λειτουργίας, είχε παραδοθεί το πληροφοριακό σύστημα που εξυπηρετεί το έργο, είχε εκπαιδευτεί κατάλληλα το προσωπικό που θα λειτουργούσε το έργο”.

Επίσης, όπως αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη, “είχε επικαιροποιηθεί η ομάδα ελέγχου και επικύρωσης των σεναρίων ελέγχου του συστήματος, αποτελούμενη από επιχειρησιακούς αξιωματικούς των σωμάτων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., Λ.Σ.) και του ΕΚΑΒ, η οποία και ετοίμασε τον Ιούνιο του 2019 ένα εκτενές και λεπτομερές σύνολο σεναρίων ελέγχου”. “Η πρώτη μεγάλη προγραμματισμένη δοκιμή του συστήματος είχε οριστεί για τις 12 Ιουλίου 2019, η οποία και έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία, εφόσον διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία της βασικής υποδομής”, υπενθυμίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

Κυρ. Πιερρακάκης: Προς το παρόν

“Προς το παρόν το σύστημα αποστέλλει μηνύματα σε όλα τα τηλέφωνα μόνο σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές”, περιορίστηκε να πει (ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 FM) ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης υποστηρίζοντας ότι “μέχρι το τέλος του χρόνου το σύστημα 112 θα επεκταθεί και στα σταθερά τηλέφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα”. Ο ίδιος εξηγεί ότι το κόστος αποστολής μηνυμάτων δεν επιβαρύνει ούτε τους καταναλωτές ούτε το Ελληνικό Δημόσιο, με την ατέλεια αυτή να είναι προϊόν συμφωνίας του υπουργείου με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL