Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.6°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
14.5°C14.5°C
2 BF 60%
Εντατικοποίηση των ελέγχων στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων ζητεί Ρ.Δούρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντατικοποίηση των ελέγχων στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων ζητεί Ρ.Δούρου

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε πισίνες τουριστικών καταλυμάτων, για την προστασία της δημόσιας υγείας μέσα από τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας τους, ειδικά σήμερα, κατά τη θερινή περίοδο που διανύουμε, ζήτησε εκ νέου με έγγραφό της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, η ίδια με έγγραφό της προς τη Γενική  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, ζητεί «να διασφαλιστεί η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς ήδη διανύουμε την θερινή περίοδο».

«Παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές των τουριστικών καταλυμάτων της χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας», σημειώνεται στο εν λόγω έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες λειτουργίας για πισίνες σε τουριστικά καταλύματα εκδίδονται από τον οικείο Δήμο μετά από γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Υγιεινής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL