Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Σ. Βαρδάκης: Το χαλάζι και οι σφοδρές ανεμοθύελλες αποτελείωσαν τους ελαιοπαραγωγούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Βαρδάκης: Το χαλάζι και οι σφοδρές ανεμοθύελλες αποτελείωσαν τους ελαιοπαραγωγούς

Για τον προγραμματισμό καταγραφής των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και για τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πρόσφατες σφοδρές κακοκαιρίες οι ελαιοπαραγωγοί, ζητά να ενημερωθεί, με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως σημειώνει, για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης βρίσκονται αντιμέτωποι με συνδυασμό δυσμενών συνθηκών, που μειώνουν την παραγωγή, υποβαθμίζουν την ποιότητα και έχουν σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, που έπληξαν το νησί όλο το προηγούμενο διάστημα, η παρατεταμένη ανομβρία στα κρίσιμα στάδια, οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες ευνόησαν την εμφάνιση του δάκου και του γλοιοσπόριου οδήγησαν τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, τις τελευταίες μέρες, περιοχές του Νομού Ηρακλείου βρέθηκαν αντιμέτωπες με πρωτοφανείς καταστάσεις, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που άφησαν στο πέρασμά τους, σημαντικότατες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Οι εκτεταμένες πρωτοφανείς καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή, απαιτούν τον άμεσο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την καταγραφή, αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών» τονίζει ο Σ. Βαρδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL