Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ: Ουσιαστικό "έλλειμμα" ενημέρωσης για το master plan του ΟΛΠ

Επιστολή του Τμήματος Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) αναφορικά με την σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ

"Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης με αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστικό έλλειμμα ενημέρωσης και αδυναμία των φορέων  να γνωρίζουν τι τελικά έχει εγκριθεί και τι όχι" επισημαίνει μεταξύ άλλων το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), αναφορικά με το Master Plan του ΟΛΠ.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Με αφορμή την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη  9.10 επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης με αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστικό έλλειμμα ενημέρωσης και αδυναμία των φορέων  να γνωρίζουν τι τελικά έχει εγκριθεί και τι όχι.  

  • Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Σύμβαση Παραχώρησης ν. 4404/2016, ο ΟΛΠ έχει υποχρέωση για διαβούλευση.  Με αφορμή το νέο master plan που υποβλήθηκε διαπιστώνουμε ότι αυτή η υποχρέωση δεν έχει τηρηθεί.  Ως εκ τούτου, δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την έγκριση του.

  • Ο περιορισμός των θέσεων ναυπηγοεπισκευής αντίκεινται στις διατάξεις της σύμβασης παραχώρησης, θα προκαλέσει μείωση των θέσεων επισκευής και ως εκ τούτου πρόβλημα επιβίωσης ενός κρίσιμου κλάδου για την ελληνική οικονομία με δυνητική απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

  • Ο νέος προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη επιβαρυμένη περιοχή δημιουργώντας επιπλέον περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και την απομείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνουμε τέλος ότι το σχέδιο Master Plan που είχε ζητηθεί μέσω της διαδικασίας Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις 11 Σεπτεμβρίου, το λάβαμε τελικά στις 8 Οκτωβρίου μετά την πρώτη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, την αναβολή της δεύτερης και παραμονή της επανάληψης της.  Ευελπιστούμε ότι αυτή είναι η τελική του εκδοχή του.»
 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις