Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Απειλούνται πια οι μόνιμοι τραπεζοϋπάλληλοι και η ΟΤΟΕ δεν «βλέπει» ακόμη ενοικιαζόμενους (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλούνται πια οι μόνιμοι τραπεζοϋπάλληλοι και η ΟΤΟΕ δεν «βλέπει» ακόμη ενοικιαζόμενους (Ηχητικό)

Η ΟΤΟΕ παριστάνει ακόμη ότι οι «ενοικιαζόμενοι» υπάλληλοι που δουλεύουν στην ίδια τράπεζα ως και 25 χρόνια είναι... αόρατοι, την ώρα που οι τράπεζες εξωθούν πλέον και μόνιμο προσωπικό σε θυγατρικές τους με άλλο εργασιακό καθεστώς, προειδοποίησε η πρόεδρος τους Βάσω Χριστοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/676139360&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


H κ. Χριστοπούλου τόνισε την σημασία του ότι στην χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν πέντε πρωτοβάθμια σωματεία από το χώρο των εργολαβιών και της ενοικίασης εργαζόμενων και υπογράμμισε ότι «εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι εργολαβία, υποκρύπτει ενοικίαση όλο αυτό το καθεστώς ... Όλοι όσοι είμασταν παρόντες εκεί, είμαστε εργαζόμενοι που απασχολούμαστε στους εργοδότες μας κατ` ελάχιστον μία δεκαετία».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ίδια έχει συνάδελφο στην διεύθυνση καρτών στην Εθνική Τράπεζα, που είναι στην ίδια θέση 25 χρόνια, ενώ από τις επαφές της με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία γνωρίζει περιπτώσεις όπου συμβάσεις ορισμένου χρόνου επαναλαμβάνονται συνεχώς επί 10 χρόνια, με τον εργαζόμενο να παραμένει «ενοικιαζόμενος» αντί να τυγχάνει των ίδιων αποδοχών και δικαιωμάτων με άλλους εργαζόμενους της εταιρείας στην οποία πραγματικά εργάζεται. «Ο εργολάβος αλλάζει κάθε φορά, αλλά το προσωπικό παραμένει το ίδιο», όπως είπε.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα της Πειραιώς και την προσπάθεια εκατοντάδες εργαζόμενοι να μετακινηθούν σε θυγατρικές εισπρακτικές και άλλες, λέγοντας ότι «είναι πάρα πολύ σοβαρό ... κρούαμε χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου ... αν οι μόνιμοι υπάλληλοι στις τράπεζες δεν προσέξουν, δυστυχώς θα έχουν την δική μας τύχη ... τώρα, βλέπουμε να αποσχίζουν ολόκληρους κλάδους ... οι εργαζόμενοι που θέλουν να διώξουν δεν είναι μόνο "εργολαβικοί" ... είναι και μόνιμο προσωπικό».

Ωστόσο, συνεχίζει «η ΟΤΟΕ η ίδια το δικό μας το σωματείο να μην το δέχεται τόσα χρόνια, δεν είμαστε στην Ομοσπονδία, δεν μας αναγνωρίζουν για τραπεζικό προσωπικό ... δεν είναι μόνο αντισυναδελφική η στάση ... μήπως πρέπει να επανεξετάσουν κάποια πράγματα ... να δούμε τι εξυπηρετεί τον εργαζόμενο και τι όχι;», αναρωτήθηκε η κ. Χριστοπούλου.

Αποκάλυψε εξάλλου ότι ήδη οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει απολύσεις μακροχρόνια «ενοικιαζόμενων» εκμεταλλευόμενες την ακύρωση της υποχρέωσης αιτιολόγησης της απόλυσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ήδη μετράμε έξι απολύσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αποδίδει καρπούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, όπως και η άρση της συνυπευθυνότητας της τράπεζας για εργασιακά θέματα, πέραν του εργολάβου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL