Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης κτήρια του ΟΑΕΔ και του υπ. Εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης κτήρια του ΟΑΕΔ και του υπ. Εργασίας

Συνάντηση είχαν χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και η πρόεδρος του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Οκτώ ακίνητα του ΟΑΕΔ που βρίσκονται επί της Λαγκαδά παραχωρούνται στον Δήμο Θεσσαλονίκης και θα στεγάσουν διάφορες κοινωνικές δομές και δημοτικές υπηρεσίες. Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και η πρόεδρος του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενώ αργότερα, σε σύσκεψη στο ΥΜΑΘ υπό την υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εξετάστηκε η αξιοποίηση των 25 ακινήτων που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας και βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Δόθηκαν τα πρώτα οκτώ στον δήμο

«Το υπουργείο Εργασίας διαθέτει σε όλη τη χώρα ένα τεράστιο κτηριακό απόθεμα, το οποίο μέχρι το 2015 παρέμενε τελείως ανενεργό και αναξιοποίητο. Από την πλευρά μας καταγράψαμε όλο αυτό τον περιουσιακό πλούτο, απελευθερώσαμε το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να προβαίνουμε εύκολα σε παραχωρήσεις και να επιτυγχάνουμε οικονομίες κλίμακας, εγκαθιστώντας σε αυτά τα κτήρια δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να ξοδεύουμε πλέον χρήματα σε μισθώματα. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε την περιουσία αυτή για διάφορες άλλες χρήσεις, όπως για κοινωφελείς σκοπούς, για την εγκατάσταση υπηρεσιών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας είτε ακόμη και για εμπορικές χρήσεις προκειμένου το Δημόσιο να έχει έσοδα. Παράλληλα, όμως, 'ζωντανεύουν' και περιοχές μέσα στην πόλη, καθώς αυτό το μεγάλο κτηριακό απόθεμα παίρνει ζωή» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου. «Ήδη σε όλη τη χώρα παραχωρήσαμε 130 ακίνητα για χρήσεις μέγιστης κοινωνικής ανταπόδοσης και σήμερα επικυρώσαμε την παραχώρηση οκτώ καταστημάτων από τον ΟΑΕΔ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί δικές του υπηρεσίες. Παράλληλα, συζητήσαμε και μια σειρά άλλων παραχωρήσεων που έχει ανάγκη ο δήμος για να εγκαταστήσει σχολεία και άλλες υπηρεσίες».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι τα ακίνητα αυτά να στεγάσουν ένα ΚΕΠ, Βιβλιοθήκη, ένα ΚΑΠΗ και ένα ΚΔΑΠ. «Καταθέσαμε άλλα τρία αιτήματα για ακίνητα που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη για σχολεία ή άλλες χρήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή της κ. Αχτσιόγλου απέδωσε ήδη πολύ καλά αποτελέσματα στην Αθήνα. Το ίδιο ελπίζω θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε.

Σύντομα η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Αργότερα, στη σύσκεψη που έγινε στο ΥΜΑΘ, τονίστηκε ότι στόχος είναι η αξιοποίηση και των 25 ακινήτων που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας και βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και αποφασίστηκε η σύσταση μιας ομάδας με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, του ΥΜΑΘ, του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, αλλά και νέων μηχανικών που ήταν ενταγμένοι σε προγράμματα του ΟΑΣΘ, ώστε, όπως τονίστηκε «σε σύντομο χρονικό διάστημα να αξιοποιηθούν αυτά τα ακίνητα». «Πιστεύω πως μέσα σε δύο εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις σχετικές προσκλήσεις προς φορείς και ιδιώτες. Νομίζω πως πολύ σύντομα θα δείτε γειτονιές της Θεσσαλονίκης να ζωντανεύουν, χάρη σε αυτό το πρόγραμμα» κατέληξε η υπουργός. Σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε. Πελλάς με θέμα «Η ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πέλλας (Λιάπτση 7 - Γιαννιτσά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL