Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Η κυβέρνηση αρνήθηκε την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Η κυβέρνηση αρνήθηκε την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων, αλλά και του ΕΚΑΒ και του «Βοήθεια στο Σπίτι», στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζήτησαν με τροπολογία 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εύλογο και αναμενόμενο χρέος, στις εξαιρετικά κρίσιμες αυτές περιόδους, η Πολιτεία να αναγνωρίζει εμπράκτως την προσφορά στη δημόσια Υγεία» των συγκεκριμένων εργαζομένων, επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας οι 21 βουλευτές. Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συζήτηση της κύρωσης δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, παρά την υποστήριξή της και από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Την υποχρέωση της Πολιτείας για «έμπρακτη στήριξη» των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην περιοριστεί μόνο σε «συμβολικές ενέργειες».

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θύμισαν πως πολλοί υγειονομικοί εξαιρέθηκαν από την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά με σχετικό νομοθέτημα του 2010 που ενέταξε σε αυτήν την κατηγορία μόνο τους νεοδιοριζόμενους υγειονομικούς, τους συμβασιούχους και επικουρικούς, όπως και όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Η τροπολογία προβλέπει ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά του νοσηλευτικού, παραϊατρικού, φαρμακευτικού και πάσης φύσεως προσωπικού που εργάζεται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε κλινικές, εργαστήρια, τμήματα και μονάδες των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του προσωπικού των μονάδων κοινωνικής φροντίδας και του «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η τροπολογία έχει αναδρομική ισχύ ώστε να καλύψει τους υγειονομικούς του Δημοσίου που είχαν προσληφθεί πριν από το 2011 και δεν καλύπτονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL