Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
"Εθελούσιες" απολύσεις με υπογραφή του υπουργείου Εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Εθελούσιες" απολύσεις με υπογραφή του υπουργείου Εργασίας

Στην έξοδο οδηγούνται 100 υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς με τις... ευλογίες της γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Άννας Στρατινάκη!

Η γ.γ. του υπουργείου, που έχει αναλάβει τη συμφιλιωτική διαδικασία ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις που επιδιώκει (με τη μέθοδο της εθελουσίας) η Τράπεζα Πειραιώς για 151 τραπεζοϋπαλλήλους του πρώην RBU (121 που ήταν στο «ψυγείο» από τον Σεπτέμβριο και 30 δανειζόμενους, που επέστρεψαν από την Intrum), κατάφερε το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες 100 περίπου τραπεζοϋπάλληλοι -πέραν των 24 που απολύθηκαν- πήραν τον δρόμο της εξόδου από την Πειραιώς, με την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να αποδεικνύεται καταλυτική υπέρ των στόχων της τράπεζας και όχι θετική για τους εργαζόμενους.

"Κι ενώ ακόμα δεν έχουμε καμία ακόμα εξέλιξη για την ανάκληση των απολύσεων 24 συναδέλφων μας, η κ. Στρατινάκη έχει ήδη οδηγήσει περίπου 100 εργαζόμενους προς την εθελούσια έξοδο" δηλώνει στην "Αυγή" ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς Μαν. Μπεμπενής προσθέτοντας:

"Υπό την απειλή της απόλυσης, καρκινοπαθείς συνάδελφοι ή εργαζόμενοι με παιδιά που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας οδηγούνται πάρα τη θέλησή τους στην εθελουσία έξοδο. Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο να παίζει αυτόν τον ρόλο και να μην τοποθετείται για τις παράνομες απολύσεις, τη στιγμή που υπάρχει έγγραφη συμφωνία, και να αναπαράγει άκριτα τις θέσεις της διοίκησης για 35 μόνο θέσεις σε ακριτικές περιοχές τη στιγμή που υπάρχουν υποστελεχωμένα καταστήματα στα αστικά κέντρα.

Παράλληλα η γεν. γραμματέας καθυστερεί αδικαιολόγητα να χορηγήσει επίσημα στοιχεία για τις προσλήψεις στην τράπεζα, αν και έχει δεσμευτεί γι’ αυτό. Ό,τι δεν κατάφερε η Διαχείριση Προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς το κατάφεραν η κ. Στρατινάκη και το υπουργείο Εργασίας"!

Να σημειωθεί ότι η αρχική και βασική επιδίωξη της τράπεζας Πειραιώς ήταν ακριβώς αυτή. Να φύγουν δηλαδή όσο γίνεται περισσότεροι από τους εργαζόμενους του πρώην RBU που δεν μετακινήθηκαν στην Intrum.

Εννοείται ότι, αν οι τραπεζοϋπάλληλοι του πρώην RBU, που πάλευαν επί μήνες για τη συνέχιση της εργασίας τους στην Τράπεζα Πειραιώς, με αξιοπρεπείς όρους, επιθυμούσαν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, θα το είχαν πράξει νωρίτερα, χωρίς να χρειάζεται η... διαμεσολάβηση του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL