Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Προκλητικός ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απ. Βακάκης: / Προκλητικός ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απ. Βακάκης: Πολυτέλεια η κυριακάτικη αργία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προκλητικός ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απ. Βακάκης: / Προκλητικός ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απ. Βακάκης: Πολυτέλεια η κυριακάτικη αργία!

Συνεχίζει να προκαλεί ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απόστολος Βακάκης επιχειρηματολογώντας ότι "δεν είναι στο συμφέρον των εργαζομένων να μην ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές".

Η δήλωση έγινε μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την προσεχή Κυριακή 26 Ιανουαρίου που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ενόψει της απόφασης της επιχείρησης να λειτουργήσει τις Κυριακές και το κατάστημα της Πρέβεζας μετά το κατάστημα της Κατερίνης.

Να σημειωθεί ότι, λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό πως η εταιρεία Jumbo ανακοίνωσε το «σπάσιμο» της κυριακάτικης αργίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη, κάθε Κυριακή του έτους το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και την πραγματοποίηση κινητοποίησης έξω από το κατάστημα του Jumbo.

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Jumbo χαρακτήρισε επί της ουσίας «πολυτέλεια» την κυριακάτικη αργία και με ειρωνικό ύφος ανέφερε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αργίας και για τη Δευτέρα και την Τετάρτη.

«Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες ούτε τις Τετάρτες. Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες».

Να σημειώσουμε ότι 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους στους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, τονίζουν: «Είναι προφανές ότι η σχετική απόφαση της εταιρείας, αφενός, δημιουργεί σοβαρές ανατροπές στην ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων σε αυτή και αφετέρου διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε μικρούς κατά κύριο λόγο, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL