Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Απαράδεκτο ο ΟΤΕ να αρνείται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαράδεκτο ο ΟΤΕ να αρνείται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις!

"Είναι απαράδεκτο μια ευρωπαϊκή εταιρεία που έρχεται από μια χώρα που δραστηριοποιείται, υποχρεωμένη να εφαρμόζει συλλογικές συμβάσεις, να πηγαίνει σε μια άλλη χώρα και να αρνείται να συμμετέχει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις".

Με αυτή την κατηγορηματική θέση απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος Νίκολας Σμιτ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και αναπλ. μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ε/Κ (EMPL) Κώστα Αρβανίτη, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την τακτική του Ομίλου ΟΤΕ κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL

Συγκεκριμένα, ο Νίκολας Σμιτ, απαντώντας στην ερώτησή του Κ. Αρβανίτη για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του και ειδικότερα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά και την πολυήμερη απεργία στον ΟΤΕ (θυγατρική εταιρεία της Deutsche Telekom), τόνισε:

«Θέλουμε ισχυρά συνδικάτα εργαζομένων και ισχυρές εργοδοτικές ενώσεις, επειδή οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και δεν είναι αποδεκτή η αποδυνάμωσή τους εκεί που έχει συμβεί. Πρέπει να οικοδομήσουμε, εκεί που δεν υπάρχει, και να δυναμώσουμε, εκεί που είχε αποδυναμωθεί, το μοντέλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είμαστε ξεκάθαροι».

Και συνέχισε, αναφερόμενος στην ελληνική περίπτωση του ΟΤΕ: «Είναι απαράδεκτο, και το λέω χωρίς περιστροφές, είναι απαράδεκτο μια ευρωπαϊκή εταιρεία που έρχεται από μια χώρα που δραστηριοποιείται, υποχρεωμένη να εφαρμόζει συλλογικές συμβάσεις, να πηγαίνει σε μια άλλη χώρα και να αρνείται να συμμετέχει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις! Είναι απαράδεκτο!».

"Κρατάμε τις ενθαρρυντικές διαβεβαιώσεις του νέου επιτρόπου, τον κατηγορηματικό του τόνο και την ξεκάθαρη αποδοκιμασία του για τις πρακτικές του ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα", σημείωσε, από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Κώστας Αρβανίτης, προσθέτοντας: "Φυσικά και θα επιμείνουμε στο θέμα και θα περιμένουμε τις ενέργειες από την πλευρά της Κομισιόν, ώστε οι διαβεβαιώσεις του να αποκτήσουν σάρκα και οστά. Ραντεβού στην αρμόδια επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EMPL)".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL