Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Τρομοκρατία ΟΤΕ κατά απεργών!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρομοκρατία ΟΤΕ κατά απεργών!

Με μηνύσεις και συλλήψεις επιχειρεί η διοίκηση του ΟΤΕ να κάμψει τη μαζική απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ενώ την ίδια ώρα η ΟΜΕ - ΟΤΕ αποκαλύπτει το όργιο παράνομων ενεργειών της διοίκησης με αποκορύφωμα την καταγγελία στο ΣΕΠΕ για προσλήψεις "απεργοσπαστικού" προσωπικού.

Η πρωτοφανής συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται από τα μέσα του προηγούμενου μήνα με βασικά αιτήματα την ανάκληση έξι απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, οδηγεί σε δημοκρατική εκτροπή τη διοίκηση του Οργανισμού, που χθες έφτασε στο σημείο να απειλεί τους εργαζόμενους - απεργούς με μηνύσεις! Επίσης χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η διοίκηση του ΟΤΕ ειδοποίησε την αστυνομία και η τελευταία προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων απεργών στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Ερμού.

Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της διοίκησης και το κλίμα τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων - απεργών ξεδιπλώνεται μετά τις διαδοχικές καταγγελίες των εργαζομένων για αντικατάσταση των απεργών υπαλλήλων με έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνεται αφειδώς και σε καθημερινή βάση από δικηγορικά γραφεία.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή, όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Αυγή", η ΟΜΕ - ΟΤΕ με επίσημη καταγγελία της στο ΣΕΠΕ ανέφερε ότι το διάστημα της απεργιακής κινητοποίησης η διοίκηση του ΟΤΕ "προέβη συστηματικά σε παράβαση του Ν. 1264 "και στη μίσθωση εργολάβων για να διεκπεραιώσουν εργασίες αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ, παραβαίνοντας επίσης και τον νόμο περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών".

"Το δίκαιο των αιτημάτων μας έχει οδηγήσει τη διοίκηση σε πλήρη πανικό" τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΟΜΕ - ΟΤΕ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της διοίκησης του Οργανισμού και προσθέτοντας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Μηνύσεις για αποκλεισμούς κτηρίων

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ χαρακτηρίζει "αντιδημοκρατική ενέργεια την απαγόρευση στο δικαίωμα της εργασίας" διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσει άμεσα "σε μηνύσεις για αποκλεισμούς κτηρίων και εργαζομένων από την εργασία" (!) χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατική πρακτική την απεργία και την περιφρούρησή της από τους εργαζόμενους. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΤΕ αναφέρεται:

"Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτηρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους" αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωσή, ενώ στη συνέχεια η διοίκηση επιβεβαιώνει την πλήρη αιφνιδιασμό της από την καθολικότητα και τον δυναμισμό των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας με αντιδημοκρατικό τρόπο σε μια απεργία διακηρυγμένη και σε εξέλιξη από τις 21.12.2019.

"Απεργία πρωτοφανούς διάρκειας"

"Συγκεκριμένα", όπως συνεχίζει η διοίκηση, "το νέο προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ ανακοίνωσε απεργία πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Από τις 21.12.19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ - ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτηρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.

Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

* Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

* Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών - περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

* Η τακτική αυτή αναγκάζει όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.

* Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και τη χώρα μας".

Εκβιασμοί της διοίκησης

Να σημειώσουμε ακόμα ότι, εκτός από τις παράνομες προσλήψεις "απεργοσπαστικού" προσωπικού, η ΟΜΕ - ΟΤΕ στην καταγγελία της στην Επιθεώρηση Εργασίας, εγκαλεί τη διοίκηση του Οργανισμού για σκόπιμες μεταθέσεις απεργών - εργαζομένων, αλλά και για εκβιαστικές απειλές προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, πέρα από τις παράνομες προσλήψεις εργολαβικού προσωπικού, η διοίκηση του Οργανισμού: α) έχει επιβάλει την απομακρυσμένη εργασία σε πολλούς εργαζόμενους και ειδικά στις οικονομικές υπηρεσίες, β) έχει επιβάλει αλλαγή τόπου εργασίας αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα σε μεγάλη μερίδα εργαζομένων και γ) απειλεί με συνέπειες τους εργαζόμενους λόγω συμμετοχής τους στην απεργία.

"Η διοίκηση του ΟΤΕ προέβη συστηματικά σε παραβίαση του Ν. 1264/82 και συγκεκριμένα των άρθρων 22 παρ. 1 και του άρθρου 14 παρ. 2 εδαφ. ε", σημειώνει στην καταγγελία της στο ΣΕΠΕ η ΟΜΕ - ΟΤΕ υπογραμμίζοντας:

"Κάθε παρέμβαση στο ενεργό δίκτυο από εργολάβους θα ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά της. Το διακύβευμα είναι τα ατομικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και σε αυτά οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ είναι ταγμένοι... Σήμερα (χθες) σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι. Συνεχίζουμε και αύριο έξω από τα κτήρια να ενημερώνουμε την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL