Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Στόχος η ανάκληση των 24 απολύσεων - Και στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες από τις 12 μ.μ. - Και στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες από τις 12 μ. / Νέα 24ωρη απεργία αύριο στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στόχος η ανάκληση των 24 απολύσεων - Και στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες από τις 12 μ.μ. - Και στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες από τις 12 μ. / Νέα 24ωρη απεργία αύριο στην Τράπεζα Πειραιώς

«Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μας αφορούν όλους" σημειώνει η ΟΤΟΕ προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στην τράπεζα, αλλά και στάση εργασίας στον κλάδο από 12 μ. Έως 3.15 μ.μ.

Στόχος, η ανάκληση των 24 απολύσεων που ανακοίνωσε εδώ και δύο εβδομάδες η τράπεζα και η άρση του καθεστώτος εργασιακής αβεβαιότητας για άλλους 145 εργαζόμενους που ουσιαστικά βρίσκονται εκτός τράπεζας, αρνούμενοι να μετατεθούν στη νέα εταιρεία η οποία θα αναλάβει τα κόκκινα δάνεια (Intrum Hellas).

Η ΟΤΟΕ για την Πέμπτη το πρωί έχει προγραμματίσει συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων στο κτήριο της διοίκησης της Τράπεζας και στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα, η τρίτη κατά σειρά, τριμερής συνάντηση.

«Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου, με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργίες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στην Τράπεζα Πειραιώς, έστειλαν ηχηρό και με πρωτοφανή μαζικότητα μήνυμα. Ωστόσο, η διοίκηση της Τράπεζας επιμένει να θεωρεί ‘τετελεσμένες’ τις απαράδεκτες απολύσεις των 24 συναδέλφων του πρώην RBU. Συνεχίζει να κωφεύει στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας στις δύο, μέχρι σήμερα, τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις. Προτάσεις που αναζητούν λύσεις για το σύνολο των 145 συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνοντας και τους απολυμένους» σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Ακατανόητη επιμονή

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων χαρακτηρίζει ακατανόητη την επιμονή της Τράπεζας Πειραιώς στις απολύσεις σε μια περίοδο επίλυσης του ζωτικού γι’ αυτούς προβλήματος των κόκκινων δανείων, αποκατάστασης της κερδοφορίας του κλάδου μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις.

"Και επιχειρεί να διαμορφώσει ‘τετελεσμένα’ και μάλιστα με απολύσεις, οι οποίες ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στους εργαζόμενους, στον κλάδο και σε ολόκληρη την κοινωνία, που ωστόσο στήριξαν τις τράπεζες ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές τους” συνεχίζει η ΟΤΟΕ.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της στηρίζει και την κινητοποίηση της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων στην τράπεζα. Όπως σημειώνει, "η διοίκηση της συγκεκριμένης τράπεζας, καταστρατηγώντας τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ και τον Σύλλογο των Εργαζομένων της Πειραιώς για εθελοντική μετάβαση στη νέα εταιρεία, προχώρησε στην απόλυση 24 εργαζομένων καθιστώντας αβέβαιο και το εργασιακό μέλλον για το σύνολο των 145 συναδέλφων του πρώην RBU.

Η συγκεκριμένη αντεργατική τακτική εντείνει τους φόβους του συνόλου των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίοι με τις κινητοποιήσεις τους δίνουν σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν ανάλογες απαράδεκτες τακτικές από καμία τράπεζα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL