Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Απολύσεις στις ταχυμεταφορές με τη συνδρομή του νόμου Βρούτση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολύσεις στις ταχυμεταφορές με τη συνδρομή του νόμου Βρούτση!

Τον δρόμο των απολύσεων που έστρωσε η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης βρίσκουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές, που προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας (από τις 17.00 έως τις 21.00)με βασικά αιτήματα την ανάκληση των τεσσάρων απολύσεων που πραγματοποίησε πρόσφατα η εργοδοσία στην "Γενική Ταχυδρομική".

Αλλαγή σκηνικού

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν την ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού που παρατηρείται στον κλάδο αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου, καθώς οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την αλλαγή στη νομοθεσία των απολύσεων (κατάργηση της διάταξης αιτιολόγησης των απολύσεων με τη γνωστή τροπολογία του υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση), προχωρούν σε απολύσεις, αλλά και σε μια σειρά μέτρων προκειμένου να καταστείλουν βασικά συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως είναι οι αναιτιολόγητες και δυσμενείς μετακινήσεις εργαζομένων που συνδικαλίζονται.

Επίσης σπεύδουν να επωφεληθούν από το σύνολο των διατάξεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα (απαλλαγή εργολάβου) επαναφέροντας το καθεστώς διαδοχικών μηνιαίων συμβάσεων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το κλαδικό σωματείο ΣΕΓΕΤΑ, η "Γενική Ταχυδρομική" αρνείται τον διάλογο με το επιχειρησιακό σωματείο, αλλά και την υπογραφή ΣΣΕ, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι το επιχειρησιακό σωματείο τα διεκδικεί όλα αυτά γιατί θέλει να συνδιοικήσει την εταιρεία!

Αιχμές για ΣΕΒ

Το κλαδικό σωματείο στις ταχυμεταφορές επισημαίνει ότι "σε αυτή τη συγκυρία και με δεδομένη την παρουσία στον κλάδο του προέδρου του ΣΕΒ Φέσσα και ιδιοκτήτη της ACS, προκαλεί πολλά ερωτηματικά ότι είναι η ‘Γενική Ταχυδρομική’ αυτή που τρέχει να εφαρμόσει όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, πρώτη μεταξύ ίσων στην επίθεση εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων".

Οι εργαζόμενοι με τη σημερινή κινητοποίησή τους διεκδικούν: Να σταματήσουν οι απολύσεις και να πραγματοποιηθούν προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση στην "Γενική Ταχυδρομική" και κλαδική σύμβαση που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους. Τέλος, ζητούν να σταματήσει το καθεστώς μετατροπής της διάρκειας των συμβάσεων στους εργολάβους από μηνιαίες σε συμβάσεις ανάλογες με τη διάρκεια του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL