Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι “ενοικιαζόμενοι” της Εθνικής Τράπεζας απεργούν ενάντια στις απολύσεις

«200 εργαζόμενοι είπαν το δικό τους φτάνει πια, στις καταχρηστικές απολύσεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά, τόσο της Εθνικής, όσο και των εταιριών ενοικίασης»

Περίπου 200 ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι της Εθνικής συμμετείχαν μαζικά στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, αποφασίζοντας απεργία για σήμερα, ενάντια στις καταχρηστικές απολύσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ), «με ένα στόμα, οι περίπου 200 ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι της Εθνικής στο κτήριο της Πειραιώς, αψηφώντας το κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας συμμετείχαν μαζικά στην έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας απεργία. Είπαν δε το δικό τους φτάνει πια, στις καταχρηστικές απολύσεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά, τόσο της Εθνικής, όσο και των εταιριών ενοικίασης».

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόθυμα να κηρυχθεί από τον ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. απεργία στην Εθνική, την Παρασκευή με παράλληλη διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης, έτσι ώστε να αποφασιστεί η συνέχιση των δράσεων και κινητοποιήσεων του σωματείου με στόχους:

· Την ακύρωση των απολύσεων και επαναφορά των ενοικιαζόμενων που απολύθηκαν στην εργασίας τους

· Την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας

· Την έναρξη διαλόγου με την ΕΤΕ για την ένταξη των ενοικιαζόμενων στο τακτικό προσωπικό.

· Την ελεύθερη ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς

· Το φραγμό σε απαράδεκτες και μειωτικές συμπεριφορές.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, ο «Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΤΕ προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata» προκήρυξε στάση εργασίας επίσης για σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από 7:45 μέχρι 10:45 ή τρεις ώρες από την αρχή της βάρδιας. Όπως σημειώνει, «η διοίκηση της τράπεζας δεν ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό αντίκτυπο των απολύσεων, οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται απλά ως νούμερα. Σοβαρά προβλήματα υγείας του ίδιου του εργαζόμενου ή των παιδιών του, προβλήματα με άνεργους συζύγους δεν λαμβάνονται υπόψη. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για την ορθή λειτουργία της Τράπεζας αφού ενώ ο όγκος εργασίας είναι πολύ μεγάλος απομακρύνονται υπάλληλοι με πολυετή εμπειρία για να εξυπηρετηθούν ως φαίνεται αλλότρια συμφέροντα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν μαζικές απολύσεις (πάνω από 15) ενοικιαζόμενων (οι οποίοι εργάζονται στην τράπεζα μέσα) από την εταιρεία «Icap Outsourcing Solutions».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις